Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Starpministriju darba grupa diskutēja par politikas plānošana sistēmas uzlabošanu

Valsts kanceleja
15.02.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 15.februārī, Valsts kancelejā uz otro sanāksmi pulcējās darba grupa politikas plānošanas sistēmas attīstības pamatnostādņu izstrādei. Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departaments iepazīstināja ar saviem priekšlikumiem par iespējamo politikas plānošanas sistēmu un dažādu politikas plānošanas sistēmas dokumentu savstarpēju sasaisti.

Notika diskusijas par nacionālo un reģionālo plānošanas līmeņu optimālu sasaisti, kā arī līdzsvara nodrošināšanu starp plānošanas procesa centralizāciju un decentralizāciju.

Tika apspriesta atsevišķu plānošanas dokumentu kā pamatnostādnes un programmas lietderība, lai tie nedublētos un ļautu optimāli plānot visu nozaru attīstību.

Darba grupa ir izveidota ar šā gada 18.janvāra Ministru prezidenta rīkojumu, lai veiktu esošās politikas plānošanas un koordinācijas sistēmas novērtēšanu un izstrādātu politikas plānošanas dokumentu, kas noteiks iespējamos turpmākās rīcības virzienus šīs sistēmas pilnveidošanai.

Darba grupu vada Valsts kancelejas direktora vietniece politikas plānošanas un koordinācijas lietās Una Klapkalne. Tajā piedalās Ministru prezidenta biroja pārstāve, augstas amatpersonas no Finanšu ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Zemkopības ministrijas, Vides ministrijas, Ekonomikas ministrijas, kā arī akadēmisko aprindu un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Pirmā sēde notika šā gada 1.februārī, kad tika izvērtēta esošā politikas plānošanas sistēma un identificētas būtiskākās problēmas. Nākamā darba grupas sanāksme paredzēta 8.martā.

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu