Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Pieteikts Valsts kancelejas darbības stratēģijas 2007. - 2009. gadam programmas projekts

Valsts kanceleja
16.02.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Valsts sekretāru sanāksmē 16.februārī Valsts kanceleja pieteica izskatīšanai programmas projektu „Valsts kancelejas darbības stratēģija 2007. - 2009.gadam”.

Valsts kancelejas darbības stratēģija 2007. – 2009.gadam ir izstrādāta, lai efektīvi nodrošinātu Valsts pārvaldes iekārtas likumā, Ministru kabineta iekārtas likumā un Valsts kancelejas nolikumā noteiktās funkcijas uz uzdevumus, kā arī sasniegtu Valsts kancelejas kompetencē esošo politikas plānošanas dokumentu noteiktos mērķus.

Valsts kancelejas virsmērķis ir kļūt par mūsdienīgu valsts pārvaldes centru, kas strādā visas sabiedrības interesēs.

Valsts kancelejai, saskaņā ar likumos un Ministru kabineta noteikumos tai doto mandātu, ir trīs darbības virzieni:

  • Ministru kabineta un Ministru prezidenta darba organizatoriskā un saturiskā nodrošināšana;
  • valsts pārvaldes politikas plānošana un realizēšana;
  • specifisku funkciju īstenošana.

Atbilstoši noteiktajiem darbības virzieniem, ir nosprausti arī Valsts kancelejas darbības stratēģijas īstenošanas mērķi:

  • Valsts kanceleja ar savu darbu cenšas panākt, lai valdības lēmumi būtu informatīvi nodrošināti, vispusīgi izvērtēti un saskaņoti, sabiedrībai zināmi un izskaidroti, kā arī pēctecīgi un tiktu pildīti.
  • Valsts kanceleja savas kompetences ietvaros cenšas panākt, lai valsts pārvalde būtu tiesiska, vienota, racionāli organizēta, vērsta uz attīstību, kā arī atklāta un klientiem draudzīga.
  • Valsts kanceleja, īstenojot specifiskas funkcijas, cenšas nodrošināt valsts interesēm atbilstošākos, lietderīgākos, kvalitatīvākos, kā arī finansiāli izdevīgākos rezultātus.

Katram darbības virzienam ir noteiktas vairākas vidēja termiņa prioritātes, balstoties uz kurām, Valsts kanceleja ik gadu izstrādā savu darba plānu, kas satur informāciju par konkrētiem pasākumiem (atbildīgajām struktūrvienībām un darbiniekiem), kas vērsti uz stratēģijā izvirzīto mērķu sasniegšanu. Par darba plāna izpildi visas Valsts kancelejas struktūrvienības atskaitās divas reizes gadā, bet reizi gadā tiek publicēts Valsts kancelejas gada publiskais pārskats.

Valsts kancelejas darbības virzieni tiek īstenoti ar 5 budžeta programmām, no kurām divas budžeta programmas attiecināmas uz Valsts kancelejas padotībā esošajām iestādēm – Valsts administrācijas skolu un Eiropas Savienības informācijas aģentūru.

Tiešās pārvaldes iestādes darbības stratēģija ir ministrijas darba organizācijas un budžeta plānošanas rīks, kas saskaņā ar Ministru kabineta Kārtības rulli visām ministrijām un īpašu uzdevumu sekretariātiem ir jāizstrādā un jāiesniedz Ministru kabinetā līdz š.g. martam. Stratēģiju programmu daļā izveidotā ministrijas/sekretariāta budžeta programmu struktūra būs par pamatu 2007.gada valsts budžeta veidošanā. Līdz šim brīdim savas darbības stratēģijas ir izstrādājušas un Ministru kabinetā iesniegušas Vides ministrija un Bērnu un ģimenes lietu ministrijas.

Atbilstoši Ministru kabineta kārtības rullim politikas joma, uz kuru attiecas projekts, ir publiskās pārvaldes politika. Katru gadu Valsts kancelejas darbības stratēģija tiks koriģēta budžeta plānošanas procesa ietvaros.

Programmas projekts nodots saskaņošanai visām ministrijām, īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, Latvijas Pašvaldību savienībā, Nacionālā Trīspusējās sadarbības padomē, biedrībā „Latvijas Pilsoniskā alianse”.

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu