Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts kanceleja publisko pārskatu par 2005.gadu

Valsts kanceleja
02.03.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien Valsts kanceleja ir publiskojusi 2005.gada pārskatu, kas ir pieejams Ministru kabineta mājas lapā sadaļā Valsts kanceleja/Valsts kancelejas gada pārskati.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane ir gandarīta par iestādes paveikto 2005.gadā – ir izdevies realizēt daudzas jaunas idejas, īstenot nozīmīgus projektus un attīstīt sadarbību dažādās jomās. Šos panākumus noteica Latvijas ierēdņu profesionālais darbs. Direktore atzīst, ka pagājušajā gadā visi Valsts kancelejas departamenti un struktūrvienības ir strādājušas labi.

Kā būtiskākie sasniegumi minami Valsts kancelejas starptautiski gūtā atzinība, uzvarot Eiropas Savienības Twinning programmas projektu konkursā. Projekta ietvaros Valsts kancelejas darbinieki dalās savā valsts pārvaldes reformu pieredzē ar Rumānijas kolēģiem.

Aizvadītajā gadā Latvijas intereses ar panākumiem pārstāvētas starptautiskos tiesvedības procesos un komerctiesību līgumu slēgšanā. Valsts kancelejas vadībā ir uzsākta PSRS okupācijas režīma nodarīto zaudējumu apzināšana.

Pagājušajā gadā ir uzrakstīta rokasgrāmata nevalstiskajām organizācijām par līdzdalības iespējām valsts pārvaldē. Informāciju tehnoloģiju jomā ir izveidota mūsdienīga dokumentu elektroniskās aprites un kontroles sistēma.

2006.gadā tiks turpināti iesāktie projekti, īpašu uzmanību veltot prioritārajiem darbības virzieniem: Ministru kabineta un Ministru prezidenta darba nodrošināšanai, valsts pārvaldes politikas plānošanai un īstenošanai, kā arī tādu specifisku funkciju veikšanai kā PSRS okupācijas režīma seku izvērtēšanai, starptautisku sadarbības projektu īstenošanai un valsts pārstāvībai strīdu risināšanā ārvalstu un starptautiskajās tiesās.

Lai uzlabotu saikni ar sabiedrību, Valsts kancelejā šogad plānots izveidot Apmeklētāju centru un publiskot jaunu Ministru kabineta mājas lapu, padarot informāciju pārskatāmāku, ērtāk lietojamu un interaktīvāku.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu