Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru kabineta komitejā izskatīs Pamatnostādnes komunikācijai ar sabiedrību Eiropas Savienības jautājumos

Valsts kanceleja
07.04.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Pirmdien, 10.aprīlī, Ministru kabineta komitejā izskatīs politikas plānošanas dokumenta projektu „Pamatnostādnes komunikācijai ar sabiedrību Eiropas Savienības jautājumos 2006.-2011.gadam (informatīvā daļa)” (turpmāk – Pamatnostādnes) un attiecīgu Ministru kabineta rīkojuma projektu, kurus izstrādāja Valsts kancelejas vadītā starpministriju darba grupa.

Pamatnostādņu galvenais mērķis ir uzlabot valdības komunikāciju un koordināciju ES jautājumos, lai vairotu Latvijas iedzīvotāju zināšanas par iespējām, tiesībām un pienākumiem ES un piederības sajūtu tai.

Dokuments definē darbības virzienus, mērķus un sasniedzamos rezultātus valdības komunikācijai ar sabiedrību Eiropas Savienības jautājumos, kā arī nosaka valdības komunikācijas prioritātes un svarīgākās mērķa grupas.

Īstenojot Pamatnostādnēs noteiktos darbības virzienus, paredzēts sasniegt vairākus mērķus:

1. Nodrošināt sabiedrībai kopumā un konkrētām mērķa grupām vispusīgu, objektīvu, un vienkārši saprotamu informāciju, kā arī palielināt sabiedrības līdzdalību un stiprināt atgriezenisko saiti par Latvijas dalību ES.

2. Integrēt komunikāciju ES politikas veidošanā, lai tā būtu šī procesa neatņemama sastāvdaļa un izveidot efektīvu koordinācijas mehānismu valdības komunikācijai ar sabiedrību ES jautājumos.

3. Izveidot zinošus, informatīvi-tehniskiem resursiem nodrošinātus informācijas starpniekus un sekmēt viņu aktivitāšu saskaņošanu un koordinēšanu, īpaši reģionālajā līmenī.

Ministru kabineta rīkojuma projekts nosaka Eiropas Savienības informācijas aģentūru (ESIA) par atbildīgo institūciju Pamatnostādņu ieviešanā, kā arī paredz izstrādāt un līdz šā gada 20.decembrim iesniegt Ministru kabinetā rīcības programmas projektu Pamatnostādņu īstenošanai.

Pamatnostādņu projekts ir saskaņots ar visām iesaistītajām institūcijām. Dokumenta izstrādes gaitā notika konsultācijas ar mediju un komunikācijas ekspertiem, kā arī ar ESIA Konsultatīvo padomi, kurā piedalās atsevišķu ministriju un nevalstisko organizāciju pārstāvji.

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu