Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Atklāj Ministru kabineta jauno interneta portālu

Valsts kanceleja
22.05.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 22.maijā, Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane un īpašu uzdevumu ministre elektroniskās pārvaldes lietās Ina Gudele atklāja Ministru kabineta jauno interneta portālu www.mk.gov.lv.

Kā uzsvēra Valsts kancelejas direktore G.Veismane: „Šī jaunā interneta portāla veidošanas izaicinājums bija plašo valsts pārvaldes tiesību aktu projektu sistēmu piedāvāt ikvienam lietotājam vienkārša un saprotamā veidā, tādejādi veicinot sabiedrības līdzdalību valdības lēmumu pieņemšanas procesā. ”

Ministru kabineta (MK) jaunā interneta portāla pilnveidošanas mērķis ir nodrošināt integrētu interaktīvās vides informācijas apmaiņu un portāla funkcionālo risinājumu uzlabojumus. Jaunā interneta portāla vide ir mūsdienīgāka un lietotājam draudzīgāka, īpaši ir pievēršot uzmanību lietošanas ērtumam, informācijas pārskatāmībai un interaktivitātes elementiem.

Jaunais portāls ir kļuvis mūsdienīgāks ar dizainu, kā arī lietotājam draudzīgāks ar iespēju aplūkot mājas lapu teksta versijā, ja ir lēns interneta pieslēguma ātrums, un cilvēkiem ar īpašām vajadzībām aplūkot informāciju ar palielināta izmēra tekstiem. Jaunā interneta portāla operativitāti un saikni ar lietotāju nodrošina paplašinātas iespējas interesentiem parakstīties uz tiesību aktu projektiem savā e-pastā, kā arī iespējas parakstīties uz preses relīzēm un jaunumiem. Savukārt portāls ir kļuvis interaktīvāks ar lietotāju iespēju piedalīties aptaujās un diskutēt forumā. Atbilstoši Eiropas Savienības interneta portālu labajai praksei pastāv iespēja aplūkot mājas lapas saturu franču valodā.

Tādejādi jaunas interneta portāls nodrošinās ātrāku un ērtāku informācijas pieejamību par Ministru prezidenta un MK darbību, kā arī sabiedrības, profesionālo un nevalstisko organizāciju, iedzīvotāju līdzdalību MK lēmumu pieņemšanas procesā.

Jauno interneta portālu turpmāk ir paredzēts integrēt ar citiem e-pārvaldes risinājumiem. Jau 2006.gadā portāls tiks saistīts ar valsts pārvaldes informācijas sistēmu DAUKS.

Ministru kabineta (MK) portāla pilnveidošana ir veikta ERAF Nacionālās programmas projekta “E-pārvaldes portfelis” ietvaros, šajā projektā piedalījās Valsts kanceleja, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāts. Jaunā portāla dizainu konkursa rezultātā izstrādāja SIA “Conte Group”, portālu projektēja SIA “Alfa sistēmas” un portālu izstrādāja SIA “Vide Infra Grupa”, kopējās portāla kopējās izmaksas ir16 750 Ls.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu