Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
Izdruka no tap.mk.gov.lv

2.Starptautiskajā sabiedrības vadības vasaras skolā izglītos un diskutēs par cilvēkresursu attīstību valsts pārvaldē

Valsts kanceleja
22.06.2006

No 26.jūnija līdz 30.jūnijam Liepājā notiks 2. Starptautiskā sabiedrības vadības vasaras skola „Cilvēkresursi kā vērtība valsts pārvaldē”, kuru organizē Valsts kanceleja un Valsts Administrācijas skola.

Vasaras skolas mērķis ir veicināt valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstību, kā arī veicināt sadarbību starp reģiona valsts pārvaldes darbiniekiem. Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane uzsver, ka valsts pārvaldes efektīvas un saskaņotas darbības pamatā ir izglītoti, atbildīgi un motivēti darbinieki.

Vasaras skolā tās dalībnieki aplūkos tādus jautājumus kā cilvēkresursu attīstības tendences un izaicinājumi, cilvēkresursu vadības metodes, valstu labā prakse, inovatīvās pieejas, cilvēkresursu plānošana, darbinieku pieņemšana darbā, apmācīšana, kā arī atbalstošie mehānismi darba vietā.

Pasākumā piedalīsies 60 augsta un vidēja līmeņa valsts pārvaldes vadītāji un cilvēkresursu attīstības speciālisti no 12 valstīm – Latvijas, Igaunijas, Armēnijas, Azerbaidžānas, Čehijas, Somijas, Gruzijas, Melnkalnes, Moldovas, Slovākijas, Rumānijas un Ukrainas.

Apmācībās ar lekcijām uzstāsies pasaulē atzīti akadēmiķi un eksperti, dalībnieki diskutēs par cilvēkresursu attīstības aktuālajiem jautājumiem, kā arī notiks labās prakses prezentācijas un praktiskā analīze.

Starptautiskās vasaras skolu atklās Valsts kancelejas direktore G.Veismane un Glāzgovas universitātes Juridiskās fakultātes eksperts darbaspēka jomā Charles Woolfson (Lielbritānija). Ar priekšlasījumiem un lekcijām pasākuma gaitā uzstāsies pasaulē ievērojami speciālisti – viens no pasaulē vadošajiem cilvēkresursu zinātniekiem Dr. Dennis L.Dresang (ASV), konsultants cilvēkresursu stiprināšanas jomā Gabriel Vigo (Lielbritānija), konsultants pārmaiņu vadības jomā Nick Mayhew (Lielbritānija), organizācijas Haus international vecākais konsultants Juha Rumpunen (Somija), Eiropas Publiskās pārvaldes institūta lektors Tony Bass un citi speciālisti no Dānijas, Īrijas, Nīderlandes, Lielbritānijas un Latvijas.

Viens no nozīmīgākajiem Valsts kancelejas uzdevumiem arī nākamajos trīs gados būs cilvēkresursu attīstības politikas plānošana un īstenošana, kā arī Eiropas Savienības finanšu instrumentu izmantošana valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstībā un kvalitātes vadības un pakalpojumu kvalitātes stiprināšanā valsts pārvaldē.

Pirmā vasaras skola tika organizēta 2005.gada 25.-29.jūlijā Siguldā, kurā valsts pārvaldes darbinieki no dažādām valstīm diskutēja par stratēģisku finanšu vadību.

Vasaras skolas atklāšana notiks pirmdien, 26.jūnijā, Liepājā viesnīcā „Amrita” Rīgas ielā 7/9. Preses pārstāvjus, kuri vēlas piedalīties pasākuma atklāšanā aicinām pieteikties Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā pa tālruni: 7082976 vai elektroniski Liena.Muraskina@mk.gov.lv.

Pielikumā: Vasaras skolas programma angļu valodā.