Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
Izdruka no tap.mk.gov.lv

Aicina valsts pārvaldes darbiniekus piedalīties asins ziedošanas akcijā „Palīdzi palīdzēt!”

Valsts kanceleja
23.08.2006

Valsts kanceleja sadarbībā ar Veselības ministriju un Valsts asinsdonoru centru aicina valsts pārvaldes darbiniekus piedalīties asins ziedošanas akcijā „Palīdzi palīdzēt”.

Akcija notiks 27. septembrī Ministru kabineta ēkā Brīvības bulvārī 36. Ministrijas tiek aicinātas noskaidrot potenciālos akcijas dalībniekus un līdz 15. septembrim par tiem informēt Valsts kanceleju.

„Katru nedēļu presē, radio, TV, internetā mēs saņemam ziņas par to, ka Asinsdonoru centram trūkst noteiktas grupas asiņu. Asinis vajadzīgas, lai glābtu dzīvību mūsu līdzcilvēkiem! Jau pagājušajā gadā mēs pārliecinājāmies, ka Valsts pārvaldē strādājošie ir atsaucīgi, līdzjūtīgi un gatavi palīdzēt” min Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane.

Akcija „Palīdzi palīdzēt” Ministru kabinetā notiks jau otro reizi. Pirmoreiz šāda veida pasākums notika 2005. gada 28. septembrī, un valsts pārvaldē strādājošo atsaucība bija liela – asinis nodeva 155 valsts pārvaldes darbinieki.

Valsts asinsdonoru centrs informē, ka katru gadu Rīgā donoru asinis palīdz izdzīvot un saglabāt veselību aptuveni 10 000 slimnieku, tai skaitā, 500 jaundzimušajiem, 1000 slimojošiem bērniem, 2700 slimniekiem ar traumām, 2500 ķirurģiskiem slimniekiem ar akūtām asiņošanām, operācijām u.c.