Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
Izdruka no tap.mk.gov.lv

Valsts kancelejas direktore diskutē par līdzdalības nozīmību ar nevalstiskajām organizācijām

Valsts kanceleja
23.08.2006

Rīt, 24.augustā Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane tiksies ar reģionālo nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, lai pārrunātu Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda ieviešanas gaitu. Tikšanās notiks Latvijas Pilsoniskās alianses organizētās Vasaras Akadēmijas 2006 “Reģionālo nevalstisko organizāciju sadarbība un līdzdalība” ietvaros.

Tikšanās laikā Veismanes kundze kā Memoranda uzraudzības padomes priekšsēdētāja iepazīstinās vasaras skolas dalībniekus ar līdzdalības iespējām, ko piedāvā Memorands, kā arī mehānismiem, kas ir izveidoti, lai uzlabotu valsts pārvaldes un nevalstisko organizāciju sadarbību.

Savas uzstāšanās nobeigumā G.Veismane prezentēs Memoranda uzraudzības padomes paveikto pusgada laikā, kā arī aicinās līdzdalībā ieinteresētās nevalstiskās organizācijas uz sadarbību Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda mērķu īstenošanā.

Nākamā iespēja nevalstiskajām organizācijām parakstīt Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta memorandu, kā arī tikties ar Ministru prezidentu un pārrunāt sadarbības aktualitātes būs 30. augustā plkst. 10.00, Ministru kabineta Zaļajā zālē. Tās organizācijas, kas vēlas pievienoties un parakstīt Memorandu, lūgums pieteikt savus pārstāvjus, kuriem ir paraksta tiesības, nosūtot precīzu organizācijas nosaukumu, pārstāvja vārdu, uzvārdu un amatu uz e-pastu: ilze.greiskalna@mk.gov.lv vai zvanot pa tālruni: 7082912, līdz šā gada 28.augusta plkst. 12.00.

Memoranda parakstīšana notika 2005.gada 15.jūnijā, piedaloties valdības pilnvarotajam pārstāvim – Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim un 57 NVO pārstāvjiem. Memoranda teksts ir pieejams Ministru kabineta mājas lapā http://www.mk.gov.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/sadarbibas-memorands/. Šobrīd Memorandu jau ir parakstījusi 71 nevalstiskā organizācija.

Memoranda projekta gatavošana tika iniciēta no nevalstiskā sektora (NVO) puses, pēc 21 NVO pārstāvju tikšanās ar Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti 2005.gada 13.janvārī. Dokuments izstrādāts ar mērķi sekmēt efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas valsts pārvaldes darbību, nodrošinot pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos. Teksta sastādīšanas gaitā priekšlikumus un viedokli izteica vairāk nekā 40 organizācijas.