Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
Izdruka no tap.mk.gov.lv

Prezentē Latvijas pieredzi valsts pārvaldes cilvēkresursu stiprināšanā

Valsts kanceleja
06.09.2006

Šodien, 6.septembrī, Valsts kancelejas direktores vietniece Una Klapkalne diskutēs par cilvēkresursu nozīmi administratīvās kapacitātes uzlabošanā Pasaules Bankas rīkotajā konferencē Bratislavā „Jauno dalībvalstu administratīvā kapacitāte: vai inovāciju robežas?”

Tikšanās laikā prezentēs Pasaules Bankas salīdzinošā pētījuma rezultātus par inovācijām un administratīvās kapacitātes attīstību astoņās jaunajās dalībvalstīs divu gadu laikā pēc pievienošanās Eiropas Savienībai. Pētījumā ir atzīts, ka astoņu jauno dalībvalstu vidū Latvijā un Lietuvā ir labākie rezultāti valsts pārvaldes administratīvās kapacitātes stiprināšanā.

Eksperti norāda, ka astoņu jauno dalībvalstu vidū tikai divās – Latvijā un Lietuvā, civildienesta un to regulējošo likumu ietvara attīstība ir notikusi konsekventi un secīgi, it īpaši pēdējo piecu gadu laikā. Veiksmīgās attīstības pamatā bijusi politiskā vienošanās par nepieciešamajām valsts pārvaldes reformām, spēcīgs tehniskais atbalsts un motivācija, kā arī. Kā vienu no būtiskākajiem sasniegumiem pētījuma autori atzīmē uz rezultātiem orientētas vadības un stratēģiskās plānošanas sistēmas ieviešanu, kas var kalpot par piemēru arī citām valstīm.

Tāpat seminārā diskutēs par aktuālajiem valsts pārvaldes jautājumiem kā stratēģiskās plānošanas un darbības vadības nozīme inovāciju ieviešanā un konkurētspējas palielināšanā, kā arī par e-pārvaldi kā ceļu uz pakalpojumu sniegšanas kvalitātes uzlabošanu.

Kā atzīst Valsts kancelejas direktores vietniece U.Klapkalne, cilvēki ir panākumu atslēga inovāciju ieviešanā un valsts pārvaldes administratīvās kapacitātes stiprināšanā.

Valsts kancelejas darbības prioritāte nākamajiem trim gadiem ir valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstības politikas plānošana un īstenošana, un Eiropas Savienības finanšu instrumentu izmantošana valsts pārvaldes cilvēkresursu attīstībā.

Pasaules Bankas rīkotajā seminārā piedalīsies Pasaules Bankas vadošie speciālisti, kā arī eksperti no Slovākijas, Lietuvas, Latvijas, Igaunijas un Anglijas.