Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts kancelejas direktore piedalīsies starptautiskā konferencē par ilgtspējīgas kvalitātes nodrošināšanu valsts pārvaldē

Valsts kanceleja
27.09.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

No 26. līdz 29.oktobrim, Tamperē (Somijā) Valsts kancelejas delegācija direktores Guntas Veismanes vadībā piedalīsies 4. Kvalitātes konferencē Eiropas Savienības valstu pārvaldes institūcijām par ilgtspējīgas kvalitātes nodrošināšanu valsts pārvaldē.

Šī gada konferencē pārrunās un diskutēs par šādām tēmām – stratēģijas ieviešana no vīzijas līdz darbībai, darbības produktivitātes nodrošināšana, iedzīvotāju atbildības veicināšana – no pašpietiekamības līdz līdzdalībai un zināšanu vadība. Konferences laikā dalībnieki uzklausīs starptautiski atzītus lektorus, prezentēs labākās prakses piemērus darba grupās, diskutēs par jaunām iespējām un apmainīsies ar idejām. Latvijas labās prakses piemērus prezentēs Valsts asinsdonoru centrs, Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas aģentūra un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra. Valsts kanceleja konferencei ir sagatavojusi informatīvu materiālu par savu pieredzi valsts pārvaldes reformas īstenošanā, īpaši, politikas plānošanas sistēmas ieviešanā, cilvēkresursu vadībā un sadarbības projektu īstenošanā.

Konferencē piedalīsies 27 dalībnieki no Latvijas – ministriju un to padotības iestāžu pārstāvji, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un valsts akciju sabiedrības „Latvijas dzelzceļš” pārstāvji. Konferencē kopā piedalās vairāk nekā 1200 dalībnieku.

Valsts kancelejas direktore G.Veismane uzsver, ka Latvijā kvalitātes vadības ieviešana ir izvirzīta kā viens no nozīmīgākajiem uzdevumiem Valsts pārvaldes reformas stratēģijā 2001.-2006.gadam. „Nākamajā periodā plānojam ieviest decentralizētāku pieeju, ļaujot pašām institūcijām izvēlēties efektīvāko kvalitātes ieviešanas veidu un ciešāk saistīt to ar iestādes stratēģiskās plānošanas procesu. Tāpat nākamajā struktūrfondu periodā 2007.-2013.gadam ir paredzēts sniegt finansiālu atbalstu kvalitātes vadības ieviešanai,” norāda G.Veismane.

Jautājumu  par kvalitātes vadības ieviešanas un pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu Latvijas valsts pārvaldē ir plānots aktualizēt arī ikgadējā, Valsts kancelejas organizētajā, valsts pārvaldes darbinieku konferencē.

Starptautiskās kvalitātes konferences tiek organizētas kopš 1998.gada, kad par pieredzes apmaiņas nepieciešamību valsts pārvaldes institūcijām kvalitātes vadības jomā vienojās par valsts pārvaldi atbildīgie ministri.

 

Liena Muraškina
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082976, mob.: 26300702
Liena.Muraskina@mk.gov.lv, www.mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu