Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Rumānijas politikas veidošanas sistēmu gaida būtiski uzlabojumi

Valsts kanceleja
15.11.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

2006. gada 16. novembrī Bukarestē „Crown Plaza” viesnīcā notiks starptautiska konference „Rīcībpolitikas izstrāde – 2006.gada pieredze”. Konference ir noslēdzošais pasākums Eiropas Savienības (ES) finansētajā mērķsadarbības projektā, kura mērķis bija uzlabot Rumānijas Valdības centra procedūru efektivitāti un palielināt Rumānijas valsts pārvaldes kapacitāti ES integrācijas procesā.
„Esmu ļoti gandarīta, ka Latvijai, kas ir viena no jaunajām ES dalībvalstīm, ir bijusi iespēja dalīties ar Rumāniju savās zināšanās un pieredzē politikas veidošanas jomā”, saka Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane. „Esmu pārliecināta, ka, šā gada laikā, strādājot cieši kopā ar rumāņu kolēģiem, mums ir izdevies izveidot labus pamatus, kas nodrošinās sekmīgu Rumānijas tālāko izaugsmi.”
2006.gada laikā Rumānijas Valdības ģenerālsekretariāts sadarbojoties ar Latvijas Republikas Valsts kanceleju ES finansētā Phare mērķsadarbības projekta „Rumānijas valdības kapacitātes stiprināšana politikas vadībā un koordinācijā un lēmumu pieņemšanā” ietvaros ir uzsācis realizēt vairākas būtiskas reformas, kuru galvenais mērķis ir izveidot un iedzīvināt rīcībpolitikas un stratēģiskās plānošanas sistēmas Rumānijā. Atsevišķas realizētās aktivitātes tika minētas arī Eiropas Komisijas pēdējā Progresa ziņojumā, kurš pavēra Rumānijai ceļu uz pilntiesīgu dalību Eiropas Savienībā jau ar 2007.gada 1,janvāri.
Jau iepriekš informējām, ka pagājušā gada jūlijā sīvā starptautiskā konkurencē Latvija ieguva tiesības 2005.gada otrajā pusē un 2006.gadā konsultēt Rumānijas valdību. Latvijas piedāvātais projekts konkursa atlases fināla kārtā konkurēja ar Austrijas un Francijas–Slovākijas piedāvātajiem projektiem. Konkursa komisijas vērtējumā tika norādīts, ka Latvijai ir laba pieredze politikas veidošanas sistēmas reformā, jau izstrādāti vairāki politiku formulēšanas un koordinācijas palīglīdzekļi un rokasgrāmatas. Tāpat uzsvērts, ka Latvija ir sastapusies ar līdzīgiem problēmjautājumiem Eiropas Savienības (ES) paplašināšanās procesā, turklāt Latvijai ir ļoti augsts reitings politikas ietekmes novērtēšanas sistēmas attīstībā ES dalībvalstu starpā – 2005.gadā mūsu valsts ierindota piektajā vietā. Projekta izmaksas tiek finansētas no ES 1 miljona eiro apmērā.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
7082922/29241016
E-pasts; prese@mk.gov.lv

Papildu informācija:
Baiba Pētersone,
Mērķsadarbības projekta pastāvīgā pārstāve,
Valsts kancelejas Politikas koordinācijas
departamenta vadītājas vietniece
E-pasts: baiba.petersone@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu