Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts pārvaldes darbs kļūst vienotāks, mērķtiecīgāks un uz nākotni vērsts

Valsts kanceleja
07.12.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Novērtējot valsts pārvaldes reformu stratēģijas 2001.-2006. gadam ieviešanas gaitu, eksperte Māra Sīmane atzīst, ka mērķtiecīgs un neatlaidīgs darbs pie politikas plānošanas ir panācis, ka valsts pārvaldes darbs kļūst arvien vienotāks, mērķtiecīgāks un vairāk uz nākotni vērsts.

Kā norāda Politikas koordinācijas departamenta vadītāja Baiba Pētersone, laikā no 2001. līdz 2006.gadam ir paveikts nozīmīgs darbs Latvijas valsts pārvaldes attīstībai. „Mums ir izdevies veiksmīgi ieviest jaunas sistēmas valsts pārvaldē, piemēram, politikas plānošanas sistēmu, administratīvo procesu, iekšējā audita sistēmu. Atklātības veicināšanai un efektīvākai politikas plānošanai centrālajā līmenī kopš 2001.gada sekmīgi darbojas valdības informācijas portāls www.mk.gov.lv, kurā iekļautas arī vairākas datu bāzes, bet administratīvās korupcijas samazināšanai 2002.gadā pieņemts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likums.”

Šobrīd valsts pārvaldē turpinās darbs pie reformu īstenošanas, piemēram, institūciju darbības stratēģiju izstrāde, valsts programmas pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai īstenošana, politikas ietekmes izvērtēšanas sistēmas stiprināšana un citi. Attīstība tādās jomās kā e-pārvalde, kvalitātes vadība un cilvēkresursu vadība, ir tikai sākuma posmā, un to īstenošana paredzēta tuvākajā laikā.

Pētījums „Valsts pārvaldes reformu stratēģijas 2001.-2006.gadam ieviešanas izvērtējums”, kā arī informatīvais ziņojums par stratēģijas īstenošanu tiks prezentēts piektdien, 8.decembrī, valsts pārvaldes darbinieku konferences „Valsts pārvaldes aktuālie jautājumi” ietvaros. Konferencē notiks arī diskusijas par valsts pārvaldes turpmāko attīstību.

Konferenci ar uzrunu atklās Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane, bet diskusijās piedalīsies gan valsts pārvaldes darbinieki, gan privātā sektora un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī augstskolu pārstāvji.

Mediju ievērībai:

Mediju pārstāvji laipni aicināti piedalīties konferencē, iepriekš piesakoties Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā pa tālruni: 7082976 vai elektroniski Liena.Muraskina@mk.gov.lv.

Konference notiks Reval Hotel Latvija Elizabetes ielā 55. Reģistrācija no pulksten 9.30, konferences atklāšana pulksten 10.00, noslēgums – pulksten 17.00.

Konferences atklāšanas laikā paredzēta TV un foto iespēja.

Pielikumā: 4.ikgadējās konferences „Valsts pārvaldes aktuālie jautājumi” programma.

 

Liena Muraškina
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082976, mob.: 26300702
E-pasts: Liena.Muraskina@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu