Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts pārvaldē reformas ir beigušās – attīstība turpinās

Valsts kanceleja
11.12.2006
print Nosūtīt
print Drukāt

Piektdien, 8.decembrī notika 4.ikgadējā konference „Valsts pārvaldes aktuālie jautājumi”. Konferenci atklāja Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane. Konferencē tika prezentēts pētījums par valsts pārvaldē veiktajām reformām 2001.-2006.gadā, kā arī diskutēts par valsts pārvaldes turpmāko attīstību

Konferences pirmajā daļā notika pētījuma "Valsts pārvaldes reformu stratēģijas 2001.-2006.gadam ieviešanas izvērtējums" prezentācija, kā arī paneļdiskusija par valsts pārvaldes reformām un attīstību.

Konferences otrajā daļā notika diskusijas darba grupās par valsts pārvaldes kvalitātes vadību un uz rezultātu vērstu valsts pārvaldes sistēmu, kā arī paneļdiskusija par cilvēkresursu attīstību valsts pārvaldē.

Konference iezīmēja būtisku pagriezienu valsts pārvaldē – runātāji atzīmēja, ka valsts pārvaldes reformas ir beigušās un var sākt runāt par valsts pārvaldes mērķtiecīgu un plānotu attīstību. Šobrīd valsts pārvaldē noslēguma stadijā notiek darbs pie institūciju darbības stratēģiju izstrādes, sekmīgi noris valsts programmas pilsoniskās sabiedrības stiprināšanai īstenošana, politikas ietekmes izvērtēšanas sistēmas stiprināšana. Attīstība tādās jomās kā e-pārvalde, kvalitātes vadība un cilvēkresursu vadība, ir tikai sākuma posmā, un to īstenošana paredzēta tuvākajā laikā.

Konferencē runātāji bija vienisprātis, ka līdz 2006.gadam ir paveikts nozīmīgs darbs Latvijas valsts pārvaldes attīstībai - ir izdevies veiksmīgi ieviest jaunas sistēmas valsts pārvaldē, tai skaitā, politikas plānošanas sistēmu, administratīvo procesu, iekšējā audita sistēmu. Runātāji uzsvēra, ka atklātības veicināšanai un efektīvākai politikas plānošanai centrālajā līmenī kopš 2001.gada sekmīgi darbojas valdības informācijas portāls www.mk.gov.lv, kurā iekļautas arī vairākas datu bāzes, bet administratīvās korupcijas samazināšanai 2002.gadā pieņemts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likums.

Diskusijas izvērsās par iespējamo centrālās valsts pārvaldes un pašvaldību tuvināšanos, kā arī par ierēdniecības ciešāku sadarbību ar Eiropas Savienības iestādām un struktūrām.

Konferencē un diskusijās piedalījās gan valsts pārvaldes darbinieki, gan privātā sektora un nevalstisko organizāciju pārstāvji, kā arī augstskolu pārstāvji.

 

Ilze Greiškalna
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 7082912, mob.: 2-6557227
E-pasts: ilze.greiskalna@mk.gov.lv

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu