Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
Izdruka no tap.mk.gov.lv

Turpinās darbs pie kuģa „GOLDEN SKY” avārijas seku novēršanas

Valsts kanceleja
12.02.2007

Šodien kārtējā sēdē Valsts kancelejā tikās kuģa „GOLDEN SKY” avārijas seku novēršanas darbu koordinēšanas grupa.

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta priekšnieks Hermanis Černovs darba grupu informēja par to, ka šobrīd turpinās naftas produktu atsūknēšana no avarējušā kuģa. Neskatoties uz aukstajiem laika apstākļiem, kas apgrūtina darbu, no kuģa jau atsūknēti apmēram 50 procenti naftas produktu. H.Černovs norādīja, ka nākamais solis ir kālija hlorīda izkraušanas darbu plānošana. „Darbi ir jāturpina tikmēr, kamēr kuģi no sēkļa būs iespējams nocelt”, uzvēra H.Černovs.

Darba grupa atzina, ka, Latvijas pusei kopā ar ekspertiem, vides speciālistiem jāvienojas ar kuģa īpašnieku par iespējami efektīvu un drošu kravas izkraušanu, kuģa nocelšanu no sēkļa, nodrošinot valsts interešu aizsardzību. Darba grupa jau šonedēļ plāno tikties ar kuģa īpašnieku.

Darba grupa Valsts kancelejas Juridiskā departamenta vadītāja vietnieka Laura Latiša vadībā tika izveidota ar Ministru prezidenta Aigara Kalvīša 2.februāra rīkojumu. Darba grupā darbojas pārstāvji no Satiksmes ministrijas, Ārlietu ministrijas, Tieslietu ministrijas, Vides ministrijas, NBS Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta, Valsts policijas Ventspils pilsētas un rajona policijas pārvaldes Ekonomikas policijas, Valsts vides dienesta Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes un Latvijas jūras administrācijas.

 

Liena Muraškina
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082976, mob.: 26300702
E-pasts: Liena.Muraskina@mk.gov.lv