Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts kanceleja rīko Eiropas Sociālā fonda projektu vērtēšanas kritēriju sabiedrisko apspriešanu

Valsts kanceleja
29.05.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Trešdien, 30.maijā, Valsts kanceleja rīko Eiropas Sociālā fonda (ESF) projektu iesniegumu vērtēšanas kritēriju sabiedrisko apspriešanu, kurā piedalīsies vairāk nekā 30 pārstāvji no nevalstiskajām organizācijām, pašvaldībām, nozaru asociācijām, sociālo partneru organizācijām, reģionālajiem Eiropas Savienības struktūrfondu informācijas centriem, Sabiedrības integrācijas fonda un valsts pārvaldes iestādēm.

Tikšanās laikā Valsts kancelejas ES struktūrfondu departamenta pārstāvji informēs par ESF atbalstu NVO, pašvaldībām un sociālajiem partneriem administratīvo spēju uzlabošanai un iepazīstinās ar ESF projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijiem.

Paredzēta diskusija par NVO un pašvaldību pieredzi, vērojumiem un vērtējumiem, apgūstot ES struktūrfondu finansējumu iepriekšējā programmēšanas periodā 2004.- 2006.gadā. Sabiedriskās apspriedes laikā izteiktie priekšlikumi tiks ņemti vērā, precizējot projektu vērtēšanas kritērijus pirms to apstiprināšanas.

Šī būs jau otrā sabiedriskā apspriešana par ESF darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” projektu vērtēšanas kritērijiem - pirmā notika pagājušā gada nogalē. Saņemtie ierosinājumi par projektu vērtēšanu ir iestrādāti jaunākajā dokumenta versijā un vērtēšanas kritērijos.

2007. – 2013.gada Eiropas Savienības struktūrfondu plānošanas periodā Valsts kanceleja ir noteikta par vienu no atbildīgajām iestādēm ESF prioritātes „Administratīvās kapacitātes stiprināšana” īstenošanai, kas aptver rīcībpolitikas plānošanas uzlabošanu, politikas ietekmes novērtēšanu, administratīvo šķēršļu samazināšanu un likumdošanas regulējuma vienkāršošanu, kā arī publisko pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu.

Plašāka informācija par ESF projektu vērtēšanas kritērijiem ir atrodama Valsts kancelejas mājas lapas sadaļā „ES struktūrfondi” (www.mk.gov.lv), savukārt plānoto aktivitāšu apraksts pieejams Eiropas Savienības struktūrfondu mājas lapā sadaļā „Darbības programmas papildinājumi” (www.esfondi.lv).

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 7082919, mob.: 9244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu