Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Noslēdzies Valsts kancelejas un Bosnijas-Hercegovinas Ministru padomes Juridiskā biroja mērķsadarbības projekts

Valsts kanceleja
08.11.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Oktobrī noslēdzies Valsts kancelejas un Bosnijas-Hercegovinas Ministru padomes Juridiskā biroja projekts "Mērķsadarbības palīdzība Bosnijas-Hercegovinas Ministru padomes Juridiskajam birojam", kurš tika realizēts Eiropas Savienības neliela apjoma mērķsadarbības (Twinning light) projekta ietvaros. Šis ir jau otrais starptautiskās sadarbības projekts, kuru īstenoja Valsts kanceleja.

Projekta galvenais mērķis bija veicināt Bosnijas-Hercegovinas administratīvās kapacitātes stiprināšanu likumdošanas kvalitātes jomā, lai Bosnijas-Hercegovinas centrālās institūcijas spētu veiksmīgi īstenot saistības, kas izriet no Eiropas integrācijas procesa.

Mērķsadarbības projekts ilga astoņus mēnešus – no š.g. 15.februāra līdz 15.oktobrim. Tajā piedalījās seši Valsts kancelejas eksperti, kā arī viens speciālists no Tieslietu ministrijas. Sadarbības ietvaros Valsts kancelejas eksperti konsultēja Bosnijas-Hercegovinas kolēģus par normatīvo aktu izstrādes, institucionālās kapacitātes stiprināšanas, Eiropas Savienības tiesību un Eiropas integrācijas jautājumiem. Tāpat Bosnijas-Hercegovinas pārstāvjiem tika organizēta vizīte Valsts kancelejā, kuras laikā viņi tika iepazīstināti ar Valsts kancelejas struktūru un funkcijām, ar Juridiskā departamenta darbu, kā arī ar e-portfeli un citām Valsts kancelejas izmantotajām informācijas tehnoloģiju sistēmām.

Projekta noslēgumā Bosnijas-Hercegovinas Ministru padomes Juridiskā biroja vadītājs Dragans Podiničs (Dragan Podinic) pateicās Latvijas ekspertiem, kā arī atzina, ka paveikts nozīmīgs darbs un Latvijas ekspertu izstrādātās rekomendācijas tiks ieviestas valsts centrālo institūciju darbā.

 

Liena Muraškina
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082976, mob.: 26300702
E-pasts: Liena.Muraskina@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu