Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts kancelejas direktore noraida dienesta pārbaudes komisijas pārmetumus

Valsts kanceleja
18.12.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Valsts kanceleja (VK) ir saņēmusi Valsts civildienesta pārvaldes Dienesta pārbaudes komisijas ziņojumu par Valsts kancelejas 89.gadadienas pasākuma un dāvanu karšu iegādes finansēšanas lietderību un amatpersonu rīcību. Pēc iepazīšanās ar ziņojuma saturu, VK direktore Gunta Veismane medijiem pauda nostāju, ka visi secinājumi ir atspēkojami un jau rīt Ministru prezidentam tiks iesniegts detalizēts paskaidrojums par ziņojumā minētajiem ‘pārkāpumiem’.

Vienlaikus G.Veismane norādīja, ka pārbaudes laikā Komisijas vadītājs ne reizi nav pieaicinājis ne viņu [direktori], ne kādu no VK darbiniekiem sniegt mutiskus paskaidrojumus vai atbildes uz neskaidriem jautājumiem. Tāpēc notikusi faktu interpretācija, kas nav balstīta uz VK rakstiskajā paskaidrojumā minēto un pielikumos pievienoto informācijas bāzi. Vienlaikus izbrīnu rada nevienlīdzīgā situācija valsts pārvaldes institūciju starpā – „kāpēc institūcijām tiek piemēroti atšķirīgi spēles noteikumi, neskatoties uz to, ka VK nav vienīgā institūcija, kas gada nogalē organizējusi darbiniekiem veltītu pasākumu un plānojusi piešķirt dāvanu kartes,” norāda G.Veismane.

Atbildot uz žurnālistu uzdotajiem jautājumiem, direktore vēlreiz norādīja, ka pasākuma organizēšana un dāvanu karšu iegāde tika finansēta no Twinning projekta „Rumānijas valdības kapacitātes stiprināšana politikas vadībā un koordinācijā” menedžmenta izmaksām, kas atbilstoši Eiropas Komisijas nosacījumiem[1] ir paredzētas faktisko projekta īstenošanas izmaksu segšanai. Nosacījumi paredz – ja radies finanšu līdzekļu pārpalikums, iestādei ir tiesības līdzekļus izmantot pēc saviem ieskatiem.

Skaidrojot jautājumu – kāpēc par dāvanu karšu iegādi nav veikts iepirkums – G.Veismane norāda, ka uz šo iegādi nav iespējams attiecināt Publisko iepirkumu likuma prasības, jo tās nav ne preces, ne pakalpojumi, kas iegādāti VK vajadzībām. Dāvanu kartes iegādātas kā materiālā stimulēšana VK darbiniekiem. Turklāt dāvanu kartēm ir fiksēta nomināla vērtība un tās nav iespējams iegādāties lētāk.

Kā zināms, šā gada 10.decembrī Ministru prezidents Aigars Kalvītis izdeva rīkojumu par dienesta pārbaudi, lai noskaidrotu Valsts kancelejas 2007.gada 28.novembrī organizētā pasākuma finansēšanai un dāvanu karšu iegādei izlietoto līdzekļu izmantošanas lietderību, kā arī izvērtētu pārvaldes amatpersonu rīcību. Dienesta pārbaudes komisiju vadīja Valsts civildienesta pārvaldes priekšnieks Māris Skudra.

 

Valsts kancelejas
Komunikācijas departaments
Tālr.: 67082828
E-pasts: prese@mk.gov.lv


[1] Eiropas Komisijas dokuments „Institūciju veidošana Eiropas politiku ietvaros. Twinning rokasgrāmata”, 5.8.1.sadaļa „Twinning vadības izmaksu kompensācija. Pamatprincips”.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu