Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts sekretāru sanāksmē izsludina Valdības komunikācijas politikas pamatnostādņu projektu 2008.-2013.gadam

Valsts kanceleja
20.12.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

Ceturtdien 20.decembrī Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Valdības komunikācijas politikas pamatnostādņu projektu 2008.-2013.gadam.

Valdības komunikācijas politikas pamatnostādnes 2008.–2013.gadam izstrādātas, lai pilnveidotu identificētos trūkumus un nodrošinātu komunikācijas politikas plānotu, koordinētu un efektīvu darbību nākamajā periodā.

Pamatnostādnes nosaka valdības komunikācijas rīcības virzienus un uzdevumus, izvirzot komunikāciju kā politikas veidošanas neatņemamu sastāvdaļu, izstrādājot priekšlikumus stratēģiskas valdības komunikācijas īstenošanā, pilnveidojot līdzdalības un komunikācijas iespējas valdības lēmumu pieņemšanā, kā arī veicinot klientu apkalpošanas kultūras ieviešanu visos valsts pārvaldes līmeņos.

Pamatnostādnēs izvirzīto mērķus sasniegšanai 2009.gadā ir nepieciešams finansējums 90 000 latu apmērā no valsts budžeta. Kopējais finansējuma apjoms Pamatnostādņu īstenošanai līdz 2013.gadam ir 335 000 latu, finansējuma pieprasījums tiks iesniegts Ministru kabinetam valsts pārvaldes iestāžu ikgadējā budžeta pieprasījumā.

Pamatnostādņu izstrādei ar Ministru prezidenta rīkojumu tika izveidota darba grupa, kurā līdztekus ministriju komunikācijas un politikas plānošanas speciālistiem tika iekļauti nevalstiskā sektora un akadēmisko aprindu pārstāvji, tika veikts pētījums „Valdības komunikācijas prakses analīze un rekomendācijas tās pilnveidošanā” un notika diskusija konferences „Valsts pārvalde: quo vadis?” ietvaros Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātē.

Kopš 2001.gada valdības komunikācijas politiku Latvijā nosaka MK 2001.gada 4.decembrī apstiprinātās „Valdības komunikācijas politikas pamatnostādnes”. Līdzšinējais politikas plānošanas ietvars noteica valdības komunikācijas pamatprincipus, galvenos uzdevumus komunikācijas un sabiedrības līdzdalības veicināšanā, sabiedrības izpratnes palielināšanā par valsts pārvaldes darbu un valsts pārvaldes komunikācijas darba organizācijas sistēmas sakārtošanā.

Valdības komunikācijas politikas pamatnostādņu projekts 2008.-2013.gadam ir pieejams Ministru kabineta interneta mājas lapas sadaļā „Sabiedrības līdzdalība” http://www.mk.gov.lv/lv/sabiedribas-lidzdaliba/aktualitates/ un priekšlikumus valdības komunikācijas pilnveidošanai sūtīt uz e-pastu: Laine.Kucinska@mk.gov.lv līdz 2008.gada 18.janvārim.

 

Laine Kučinska
Komunikācijas departamenta
Vadītāja vietniece
67082905/29457329
E-pasts:Laine.Kucinska@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu