Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Janvāra beigās Rīcības komiteja apstiprinās Latvijas 90.gades svinību plānu

Valsts kanceleja
17.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Ceturtdien, 17.janvārī notika kārtējā Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas rīcības komitejas sēde, kuras laikā sēdes dalībnieki izvērtēja valsts jubilejas svinībām paredzēto pasākumu apkopojumu un iespējas iesaistīt iedzīvotājus priekšlikumu sniegšanā plāna papildināšanai.
 
Rīcības komitejas locekļi vienojās, ka līdz nākamajai sēdei, kas plānota šā gada 31.janvārī, institūcijām nepieciešams vienoties par pasākuma plāna gala redakciju, īpašu uzmanību pievēršot nacionālā mēroga pasākumiem, kuru mērķauditorija ir ikviens Latvijas iedzīvotājs vai latvietis visā pasaulē. Paredzēts, ka svinību ietvars būs no Latvijas neatkarības dienas 4.maijā līdz Latvijas Republikas dzimšanas dienai 18.novembrī.

Tāpat nākamajā Rīcības komitejas sēdē plānots vienoties par nepieciešamā finansējuma apjomu svētku organizēšanai Latvijas iedzīvotājiem.

Vienlaikus Rīcības komiteja atbalstīja Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgara Rinkēviča priekšlikumu svētku koncepciju, kā arī informāciju par plānotajiem pasākumiem un to īstenošanai nepieciešamo finansējuma apjomu virzīt apstiprināšanai Ministru kabinetā parastajā kārtībā. Proti, pirms valdības lēmuma pieņemšanas pieteikt projektu 7.februāra Valsts sekretāru sanāksmē, nodrošinot iespēju ikvienai institūcijai, sabiedriskajai organizācijai un iedzīvotājam sniegt savus priekšlikumus pasākumu plāna pilnveidei. Paredzēts, ka no 6.februāra iedzīvotāji savu viedokli varēs izteikt arī Ministru kabineta interneta mājas lapā www.mk.gov.lv. E.Rinkēvičs norādīja, ka svētku koncepcijas projekts (devīze, iespējamie publicitātes pasākumi un informatīvais atbalsts) jau vairākkārt apspriests gan ar radošo profesiju pārstāvjiem, gan arī Latvijas medijiem.

Jau ziņots, ka 2007.gada novembrī ar valdības rīkojumu tika izveidota Rīcības komiteja Latvijas Republikas proklamēšanas 90.gadadienas svētku organizēšanai. Komiteju vada Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane un tās sastāvā ietverti Valsts prezidenta, Saeimas, ministriju, Latvijas Pašvaldību savienības, Nacionālās radio un televīzijas pārstāvji u.c. Decembrī svētku pasākumu plāna, publicitātes pasākumu plāna un finanšu tāmes izstrādei tika izveidota darba grupa, kuras vadītājs ir Aizsardzības ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs.

 

Ieva Aile
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja
Tālr.: 67082902 / 29104676
E-pasts: Ieva.Aile@mk..gov.lv
www.mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu