Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts sekretāru sanāksmē izsludina Ministru kabineta noteikumu projektus par Eiropas Sociālā fonda programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” aktivitātēm

Valsts kanceleja
24.01.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

 

Ceturtdien, 24.janvārī, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Valsts kancelejas izstrādātos Ministru kabineta noteikumu projektus par Eiropas Sociālā fonda (turpmāk – ESF) darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” aktivitāti „Administratīvo šķēršļu samazināšana un publisko pakalpojumu kvalitātes uzlabošana” un aktivitāti „Politikas veidošanas, ieviešanas un tās ietekmes izvērtēšanas pilnveidošana” (turpmāk – ESF aktivitāte).

Ministru kabineta noteikumu projekta “Noteikumi par darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma aktivitāti „Politikas veidošanas, ieviešanas un tās ietekmes izvērtēšanas pilnveidošana”” mērķis ir uzlabot politikas plānošanas, ieviešanas un politikas ietekmes novērtēšanas kvalitāti, nodrošinot visu lēmumu pieņemšanā iesaistīto pušu – valsts tiešās pārvaldes iestāžu, pašvaldību, sociālo partneru, nevalstisko organizāciju zināšanu un prasmju pilnveidošanu un lēmumu pieņemšanai nepieciešamo atbalsta instrumentu attīstību.

Ministru kabineta noteikumu projekta “Noteikumi par darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” papildinājuma aktivitāti „Administratīvo šķēršļu samazināšana un publisko pakalpojumu kvalitātes uzlabošana”” mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi un mazināt administratīvos šķēršļus iedzīvotājiem un nevalstiskajām organizācijām, palielinot publiskās pārvaldes sniegto pamatpakalpojumu pieejamību un kvalitāti.

Ministru kabineta noteikumu projekti nosaka ESF aktivitāšu īstenošanas kārtību, prasības projektu iesniedzējiem un iesaistīto institūciju funkcijas un kompetenci.

Viena no būtiskākajām abu Ministru kabineta noteikumu projektu sastāvdaļām ir projektu iesniegumu vērtēšanas kritēriji, kas ir apspriesti ar nevalstiskajām organizācijām, sociālajiem un reģionālajiem partneriem, un sabiedrisko apspriežu laikā paustie ieteikumi ir iestrādāti noteikumu projektos.

ESF aktivitāšu mērķa grupas ir valsts tiešās pārvaldes iestādes, tiesas, plānošanas reģioni un novadu pašvaldības, sociālie partneri, nevalstiskās organizācijas, interešu grupas un uzņēmēji, augstākās un tālākizglītības iestādes un publisko pakalpojumu lietotāji.

Laika posmā no 2008. līdz 2013.gadam politikas veidošanas, ieviešanas un tās ietekmes izvērtēšanas pilnveidošanai pieejamais kopējais finansējums ir 8 097 472 lati, tai skaitā ESF līdzfinansējums – 6 882 851 lats, savukārt administratīvo šķēršļu samazināšanai un publisko pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai plānotais finansējums ir 2 533 112 lati, tai skaitā ESF līdzfinansējums – 2 153 145 lati.

Ministru kabineta noteikumu projekti ir pieejami Ministru kabineta interneta mājas lapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/vsssanaksmes/izsludinato-projektu-tabula/ .

Ieteikumus, kā arī jautājumus par Ministru kabineta noteikumu projektiem aicinām sūtīt uz e-pastu: essd@mk.gov.lv līdz 2008.gada 8.februārim.

Plašāka informācija par ESF programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” aktivitātēm ir pieejama Ministru kabineta interneta mājas lapas sadaļā „ES struktūrfondi”: http://www.mk.gov.lv/lv/esstrukturfondi/parmums/administrativas-kapacitates-stiprinasana/.

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu