Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Izsludina noteikumu projektus par sociālo partneru administratīvās kapacitātes stiprināšanu un kvalitātes vadības sistēmas izveidi un ieviešanu

Valsts kanceleja
07.02.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Ceturtdien, 7.februārī, Valsts sekretāru sanāksmē izsludināja Valsts kancelejas izstrādātos Ministru kabineta noteikumu projektus par Eiropas Sociālā fonda (turpmāk – ESF) darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” apakšaktivitātēm - „Sociālo partneru administratīvās kapacitātes stiprināšana” un „Kvalitātes vadības sistēmas izveide un ieviešana” (turpmāk – ESF aktivitāte).

Ministru kabineta noteikumu projekta par sociālo partneru administratīvās kapacitātes stiprināšanu mērķis ir veicināt reģionālā sociālā dialoga attīstību un paaugstināt sociālo partneru līdzdalības iespējas politikas izstrādē un īstenošanā. Šīs ESF aktivitātes mērķa grupas ir institūcijas, kas nodrošina darba devēju un darba ņēmēju interešu pārstāvniecību politikas lēmumu pieņemšanā nacionālā un Eiropas Savienības līmenī, darba devēji un darba ņēmēji un to organizācijas.

Ministru kabineta noteikumu par kvalitātes vadības sistēmas izveidi un ieviešanu projekta mērķis ir nodrošināt vienotu, efektīvu un atklātu pieeju publiskās pārvaldes procesu īstenošanā, ieviešot kvalitātes vadības sistēmas. Šajā ESF aktivitātē mērķa grupas ir valsts tiešās pārvaldes iestādes, tiesas un institūcijas, kam deleģēti atsevišķi valsts varas uzdevumi, plānošanas reģioni un novadu pašvaldības un to iestādes.

Ministru kabineta noteikumu projekti nosaka ESF aktivitāšu īstenošanas kārtību, prasības projektu iesniedzējiem un iesaistīto institūciju funkcijas un kompetenci. To būtiska sastāvdaļa ir projektu iesniegumu vērtēšanas kritēriji, kas ir apspriesti ar nevalstiskajām organizācijām, sociālajiem un reģionālajiem partneriem, un sabiedrisko apspriežu laikā paustie ieteikumi ir iestrādāti noteikumu projektā.

Laikā no 2008. līdz 2013.gadam sociālo partneru administratīvās kapacitātes stiprināšanai pieejamais kopējais finansējums ir 2 259 310 lati, tai skaitā ESF finansējums -1 920 414 lati. Kvalitātes vadības sistēmas izveidei un ieviešanai paredzētais kopējais finansējums ir 1 400 000 lati, tai skaitā ESF finansējums ir 1 190 000 lati.

Ministru kabineta noteikumu projekti ir pieejami Ministru kabineta interneta mājas lapā: http://www.mk.gov.lv/lv/mk/vsssanaksmes/izsludinato-projektu-tabula/ .

Ieteikumus, kā arī jautājumus par Ministru kabineta noteikumu projektiem aicinām sūtīt uz e-pastu: essd@mk.gov.lv līdz 2008.gada 22.februārim.

Plašāka informācija par ESF darbības programmas „Cilvēkresursi un nodarbinātība” aktivitātēm ir pieejama Ministru kabineta interneta mājas lapas sadaļā „ES struktūrfondi”: http://www.mk.gov.lv/lv/esstrukturfondi/parmums/administrativas-kapacitates-stiprinasana/

 

Jana Vektere
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082919, mob.: 29244699
E-pasts: Jana.Vektere@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu