Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Apstiprinātie Ministru kabineta noteikumi ļaus uzsākt ESF projektu atlasi administratīvās kapacitātes stiprināšanai

Valsts kanceleja
19.05.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 19.maijā Ministru kabinets apstiprināja trīs Valsts kancelejas izstrādātos Ministru kabineta noteikumus (turpmāk – noteikumi), kas nosaka Eiropas Sociālā fonda (turpmāk – ESF) projektu iesniegšanas un īstenošanas kārtību, kā arī projektu vērtēšanas kritērijus. Apstiprinātie noteikumi ļaus uzsākt projektu atlasi un īstenošanu labāka regulējama politikas un cilvēkresursu attīstības jomā, līdz ar to uzsākot Latvijai 2007. – 2013. gada plānošanas periodā pieejamā ESF finansējuma apguvi prioritātē „Administratīvās kapacitātes stiprināšana.” Kopumā šo trīs noteikumu ietvaros Latvijai pieejamais ESF finansējums ir 14 284 179 lati.

Pirmo noteikumu par ESF aktivitāti „Administratīvo šķēršļu mazināšana un publisko pakalpojumu kvalitātes uzlabošana” mērķis ir uzlabot uzņēmējdarbības vidi un samazināt administratīvo slogu uzņēmējiem, iedzīvotājiem un nevalstiskajām organizācijām, kas tiks sasniegts, palielinot publiskās pārvaldes sniegto pakalpojumu pieejamību un kvalitāti.

Otro noteikumu par ESF apakšaktivitāti „Politikas veidošanas, ieviešanas un tās ietekmes izvērtēšanas pilnveidošana” ietvaros īstenoto projektu mērķis būs uzlabot visu valsts politikas plānošanā, ieviešanā un ietekmes novērtēšanā iesaistīto institūciju, sociālo partneru un nevalstisko organizāciju zināšanu un prasmju attīstību.

Savukārt trešo noteikumu par ESF aktivitāti „Publiskās pārvaldes cilvēkresursu plānošanas un vadības sistēmas attīstība” mērķis ir nodrošināt kompetenču pieejas ieviešanu valsts pārvaldes cilvēkresursu vadības procesos, kā arī cilvēkresursu plānošanas un vadības informācijas tehnoloģiju sistēmu izstrādi un ieviešanu.

Visos trijos noteikumos ir paredzēta ierobežotā projektu iesniegumu atlase. Projektus varēs iesniegt Valsts kanceleja, kas ir atbildīga par vienotas valsts politikas plānošanas un īstenošanas koordinēšanu. Savukārt projektu īstenošanā tiks iesaistīta plaša mērķa grupa – valsts tiešās pārvaldes iestādes, pašvaldības, sociālie partneri, nevalstiskās organizācijas un izglītības iestādes.

Projektu vērtēšanu pēc noteikumos apstiprinātajiem projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijiem nodrošinās Sabiedrības integrācijas fonda sekretariāta izveidotā vērtēšanas komisija, kas var pieaicināt arī ekspertus.

Pērn projektu vērtēšanas kritēriju izstrādes laikā notika to sabiedriskā apspriede, kurā aktīvi iesaistījās un priekšlikumus izteica vairāk kā 30 nevalstiskās organizācijas un sociālie partneri. Plašāka informācija par ESF projektu vērtēšanas kritēriju sabiedrisko apspriedi ir atrodama Valsts kancelejas www.mk.gov.lv mājas lapas sadaļā „Struktūrfondi”.

Papildu informācija: 2007. – 2013.gada plānošanas periodā Valsts kanceleja ir noteikta par vienu no atbildīgajām iestādēm ESF administrēšanā, kura piedalās plānošanas dokumentu izstrādē, izstrādā normatīvo aktu projektus un projektu iesniegumu vērtēšanas kritērijus, plāno pasākuma „Labāka regulējuma politika” un „Cilvēkresursu kapacitātes stiprināšana” finansējumu un veic šo pasākumu uzraudzības funkcijas. Kopumā Valsts kancelejai jāizstrādā deviņi noteikumu projekti labākas regulējuma politikas un cilvēkresursu attīstības jomā.

 

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu