Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Precizēs Ministru kabineta kārtības rulli

Valsts kanceleja
29.05.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Valsts kanceleja izsludinājusi Valsts sekretāru sanāksmē noteikumu projektu „Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumos Nr.111 „Ministru kabineta kārtības rullis””. Projekts izstrādāts, lai precizētu Ministru kabineta kārtības ruļļa nodaļas un apakšnodaļas, kas attiecas uz institūcijas darbības stratēģiju.

Valsts sekretāru sanāksmē ir izsludināts instrukcijas projekts „Kārtība, kādā izstrādājama, aktualizējama un novērtējama institūcijas darbības stratēģija”, kas detalizēti skaidro šos procesus un stratēģijas saturu. Instrukcijas projekta saskaņošanas procesā iesaistītās puses norādīja uz nepieciešamību izvērtēt Ministru kabineta kārtības rullī ietvertās informācijas detalizāciju, atbilstību esošajai situācijai un citiem plānošanas jomu regulējošiem normatīvajiem aktiem, piemēram, Attīstības plānošanas sistēmas likumam.

Sagatavotais noteikumu projekts paredz precizēt institūcijas darbības stratēģijas piederību dokumentu veidam „institūcijas vadības dokuments”, kā arī šī dokumenta sasaisti ar ikgadējo un vidēja termiņa budžeta plānošanas procesu. Tāpat noteikumu projekts nosaka jauno politikas iniciatīvu izstrādes un iesniegšanas nodalīšanu no institūcijas darbības stratēģijas iesniegšanas un aktualizēšanas. Grozījumi noteikumos paredz deleģējumu Ministru kabinetam izstrādāt instrukciju, kurā noteikts stratēģijas saturs, kā arī stratēģijas izstrādāšanas, aktualizēšanas un novērtēšanas kārtība.

Vienlaicīgi noteikumu projekts precizē institūciju kompetenču sadalījumu atzinumu sniegšanai par citu institūciju izstrādātajiem tiesību aktu projektiem pievienotajām anotācijām.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr. 67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu