Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts kanceleja izveidojusi jaunu politikas plānošanas informācijas sistēmu

Valsts kanceleja
23.07.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Valsts kanceleja ir izveidojusi jaunu politikas plānošanas informācijas sistēmu „POLSIS”, kuras mērķis ir nodrošināt sabiedrībai brīvu pieeju nozaru politikas dokumentiem. Informācijas sistēmā ir ievietoti visi politikas plānošanas dokumenti, kas ir pieņemti Ministru kabinetā kopš 1993. gada.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane norāda, ka īpaši noderīga jaunā politikas plānošanas informācijas sistēma savā ikdienas darbā var būt gan valsts pārvaldes darbiniekiem, gan nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, gan studentiem – studiju ietvaros un pētniecībā.

„POLSIS” ir publiski pieejams ikvienam Latvijas iedzīvotājam un par datu bāzes lietošanu nav jāmaksā. Pieejamos dokumentus ir iespējams lejupielādēt, kā arī saglabāt un izdrukāt. Informācijas sistēma piedāvā dokumentus izdrukāt tabulās, izvēlēto dokumentu eksportējot, tādējādi padarot saprotamāku un ērtāku tā tālāko izmantošanu.

„POLSIS” piedāvā iespēju interesentiem parakstīties uz jaunumiem, nodrošinot, ka izvēlētās politikas plānošanas jomas dokumenti tiks piegādāti uz norādīto e-pasta adresi.

Politikas plānošanas dokumenti ir sakārtoti savstarpējā pakārtotības sistēmā jeb hierarhijā vienas jomas ietvaros. Hierarhija atvieglo lietotājiem vajadzīgo dokumentu atrašanu, kā arī veicina lietotāju sapratni par attiecīgās iestādes kompetencē esošo dokumentu savstarpējo saistību. Politikas plānošanas dokumenti ir klasificēti arī atbilstoši to specifikai, tā padarot ērtāku interesējošās jomas dokumentu atrašanu.

Izveidotajai datu bāzei ir unikāla agrās brīdināšanas sistēma – ar īpašiem simboliem tiek brīdināts par katra dokumenta spēkā esošo laika posmu. Tāpat informācijas sistēmas lietotājiem ir pieejami statistikas pārskati par publiski pieejamiem dokumentiem, kurus sistēma automātiski ģenerē reizi mēnesī.

Politikas plānošanas informācijas sistēma „POLSIS” pieejama adresē http://polsis.mk.gov.lv.

Papildus informācija pie Valsts kancelejas Politikas koordinācijas departamenta konsultanta Valērija Stūra, tālr.: 67082933, e- pasts: valerijs.sturis@mk.gov.lv.

 

Liena Muraškina
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082976, mob.: 26300702
Liena.Muraskina@mk.gov.lv, www.mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu