Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
Izdruka no tap.mk.gov.lv

Notiks starptautiskā vasaras skola par valsts pārvaldes rezultātu vērtēšanu

Valsts kanceleja
22.08.2008

No 25.- 29.augustam notiks Valsts kancelejas un Valsts administrācijas skolas organizētā 4. Starptautiskā vasaras skola par valsts pārvaldes rezultātu vērtēšanu.

Valsts kancelejas direktora vietniece valsts pārvaldes attīstības un politikas koordinācijas jautājumos Baiba Pētersone uzsver, ka viena no valsts pārvaldes attīstības aktuālākajām tendencēm ir valsts pārvaldes darbības rezultātu mērīšana. ASV, Rietumeiropas un Skandināvijas valstis ir attīstījušas savas valsts pārvaldes rezultātu vērtēšanas sistēmas. Arī Austrumeiropas valstis kopš neatkarības atgūšanas ir izstrādājušas savas valsts pārvaldes rezultātu vērtēšanas sistēmas, ņemot vērā gan ES rekomendācijas, gan dalību starptautiskajos projektos. Šī vasaras skola ir iespēja izvērtēt dažādu valstu pieredzi, sasniegumus un neveiksmes šajā jomā.

Vasaras skolā nodarbības vadīs eksperti ar plašu pieredzi valsts pārvaldes vadībā no ASV, Nīderlandes, Francijas, Somijas, Latvijas un no starptautiskajām organizācijām Pasaules Bankas, OECD (Ekonomikas Sadarbības un Attīstības organizācija) un citām. Nīderlandes Finanšu ministrijas budžeta departamenta direktors Helmer Vossers uzstāsies ar Nīderlandes pieredzi valsts budžeta veidošanā, finanšu plānošanā un vadībā. Savukārt Somijas Finanšu ministrijas valsts pārvaldes departamenta vadītāja vietnieks Heikki Joustie runās par Somijas valsts pārvaldes produktivitātes programmu, kas veicina pārvaldes darbības produktivitāti, ierobežojot pārvaldes apjoma pieaugumu. Auditors Philippe Debrosse no Valsts kontrolei analogas institūcijas Francijas pārvaldē iepazīstinās ar pēdējos gados veikto valsts budžeta reformu Francijā, kas balstīta uz stratēģiskās plānošanas sistēmas ieviešanu visās centrālās valsts pārvaldes iestādēs un pārēju uz vidēja termiņa budžeta plānošanu.

Starptautiskajā vasaras skolā piedalīsies 47 politikas plānošanas speciālisti no Latvijas, Lietuvas, Gruzijas, Polijas, Moldovas, Bosnijas – Hercegovinas, Maķedonijas, Turcijas un Ukrainas.

Vasaras skolas organizācijai nepieciešamo finansējumu nodrošina dalības maksa, finansējums no Latvijas Attīstības sadarbības programmas un finansiāls atbalsts no Pasaules Bankas, OECD, Sorosa fonda, kā arī Nīderlandes, Īrijas vēstniecībām Latvijā.

Starptautisko sabiedrības vadības vasaras skolu jau ceturto reizi organizē Valsts kanceleja, kas ir atbildīga par valsts pārvaldes attīstības politikas un cilvēkresursu politikas koordinēšanu, un Valsts Administrācijas skola, kas nodrošina profesionālu civildienesta apmācību Latvijā.

Iepriekšējās vasaras skolas ir organizētas par stratēģisko pieeju budžeta plānošanā, cilvēkresursu attīstību un komunikāciju kā efektīvas valsts pārvaldes nosacījumu.

 

Laine Kučinska
Vadītāja vietniece
67082905/29457329
E-pasts: laine.kucinska@mk.gov.lv