Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidents Ivars Godmanis dosies darba vizītē uz Slovēniju un piedalīsies ārkārtas Eiropadomes sanāksmē Briselē

Valsts kanceleja
29.08.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šī gada 30. - 31. augustā Ministru prezidents Ivars Godmanis darba vizītē apmeklēs Slovēnijas Republiku, lai kopā ar citu pasaules valstu līderiem piedalītos enerģētikai un klimata pārmaiņām veltītā starptautiskā forumā. Savukārt 1. septembrī I. Godmanis no Slovēnijas dosies uz ārkārtas Eiropadomes tikšanos Briselē, kurā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu valdību vadītāji apspriedīs situāciju Gruzijā.

Vizītes ietvaros Slovēnijā I. Godmanim plānota divpusēja tikšanās ar Slovēnijas Republikas premjerministru Janežu Janšu (Janez Janša). Pēc tikšanās 31. augustā plkst. 13:30 notiks kopīga preses konference, kurā piedalīsies Slovēnijas premjerministrs J. Janša, Latvijas Ministru prezidents I. Godmanis un Čehijas Republikas premjerministrs Mireks Topolaneks (Mirek Topolánek). Pēc preses konferences Ministru prezidents I. Godmanis piedalīsies Bledas stratēģiskā foruma (Bled Strategic Forum) atklāšanā un sniegs uzrunu līderu panelī.

Bledas stratēģiskais forums ir valstu politisko līderu, ekspertu un uzņēmumu vadītāju tikšanās platforma. Šogad forums notiek jau trešo reizi, un tā mērķis ir apspriest stratēģiskos izaicinājumus saistībā ar enerģijas drošību un klimata pārmaiņām reģiona un globālā līmenī. Viens no svarīgākajiem dienaskārtības jautājumiem būs Eiropas Savienības un Kaspijas jūras enerģijas koridors kontekstā ar nesenajiem notikumiem Gruzijā.

Ārkārtas Eiropadomes tikšanās Briselē 1. septembrī Latviju pārstāvēs Ministru prezidents Ivars Godmanis un Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš. Tikšanās laikā ES dalībvalstu valdību vadītāji pārrunās sarežģīto situāciju Gruzijā un ES tālāku iesaisti krīzes situācijas risināšanā.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu