Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Informācijas atklātības likumprojekts nodrošinās precīzu un nepārprotamu regulējumu attiecībā uz iestāžu rīcībā esošās informācijas pieejamību

Valsts kanceleja
23.09.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

23.septembrī, Ministru kabineta sēde akceptēts likumprojekts „Informācijas atklātības likums”. Likumprojekts paredz aizstāt pašlaik spēkā esošo Informācijas atklātības likumu, pamatā saglabājot spēkā tajā nostiprinātos informācijas pieejamības un informācijas aizsardzības principus.

Likumprojektā paredzētais regulējums ir attiecināms ne tikai uz informācijas apmaiņu starp iestādi (personu, kurai deleģētas valsts pārvaldes funkcijas) un privātpersonu, bet arī uz informācijas apmaiņu starp pašām iestādēm.

Likumprojekts izdala informāciju dienesta vajadzībām no citiem ierobežotās pieejamības informācijas veidiem, definējot to, ka atsevišķu informācijas veidu.

Likumprojekts pilnvaro Ministru kabinetu noteikt informācijas dienesta vajadzībām sarakstu, ka arī, lai nodrošinātu Latvijas Bankas autonomiju, piešķir tai tiesības sastādīt  informācijas dienesta vajadzībām vispārpieejamo sarakstu, kas būtu attiecināms tikai uz Latvijas Bankas apritē esošo informāciju.

Likumprojekts konkrēti atrunā ar ierobežotās pieejamības statusu aizsargājamas intereses.

Likumprojekts precizē aizsardzības nosacījumus ierobežotas pieejamības informācijai un informācijai dienesta vajadzībām.

Likumprojekts precīzi atrunā statusa saglabāšanas (pārskatīšanas) termiņu katram ierobežotās pieejamības informācijas veidam atsevišķi.

Vienlaikus ar šo likumprojektu sagatavoti grozījumi likumā „Par valsts noslēpumu” un grozījums Nacionālās drošības likumā.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr.: 67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu