Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
Izdruka no tap.mk.gov.lv

Efektīvas pārvaldības gada balvas pieteikumus var iesniegt līdz 15.oktobrim

Valsts kanceleja
09.10.2008
„Parādi piemēru” – ar šādu uzstādījumu Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar Valsts kanceleju aicina pieteikt pretendentus Efektīvas pārvaldības gada balvai 2008 līdz šā gada 15.oktobrim (termiņš pagarināts). Balva - bronzā lieta lauvas statuja- tiks pasniegta labākajiem pārvaldības un darba efektivitātes līderiem trīs kategorijās: valsts pārvaldes institūcija, pašvaldības institūcija un uzņēmums. Apbalvošanas ceremonija notiks Efektīvas pārvaldības un partnerības foruma ietvaros šā gada 31.oktobrī.

LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle norāda, ka: „Sabiedrībā noris asas diskusijas un intensīva kompromisa meklēšana starp publiskās pārvaldes iespējām un privātā sektora piedāvājumu, lai risinātu organizāciju pastāvēšanas un pārvaldības kvalitatīvos jautājumus. Diskusija pierāda, ka privātais un publiskais sektors aizgūstot labāko vadības praksi var sniegt ieguldījumu efektīvākai resursu izmantošanai publiskajā sektorā un konkurētspējas kāpināšanai privātajā sektorā. Darbi vairāk kā vārdi var sniegt ierosmi ekonomikas lejupslīdes pārvarēšanai. Gan uzņēmumi, gan valsts iestādes un pašvaldību institūcijas intensīvi ir strādājušas pie labas pārvaldības īstenošanas ikdienas darbā. Mēs vēlamies godināt labākos piemērus un mudināt ikvienu tiem sekot.”

Savukārt Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane uzsver efektīvas vadības nozīmi ikvienai organizācijai – gan valsts, gan privātajā sektorā, un aicina visus valsts pārvaldes iestāžu vadītājus neslēpt risinājums zem pūra, bet sniegt pieteikumus šai balvai un dalīties savā pieredzē ar citiem.

2007.gadā Efektīvas pārvaldības gada balvas ieguva Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (par darba efektivitātes paaugstināšanu, optimizējot procesus un sadarbojoties ar pakalpojumu sniegšanā iesaistītajiem partneriem), Jēkabpils pilsētas dome (veicinot elektronisko pakalpojumu izmantošanu iedzīvotāju un uzņēmēju vidū, ar labas pārvaldības metodēm) un SIA „Latvijas Mobilais Telefons” (nodrošinot jaunus augstas kvalitātes elektronisko sakaru pakalpojumus, panākot visaugstākos peļņas rādītājus un sasniegumos daloties ar darbiniekiem, paaugstinot savu konkurētspēju, ievērojot korporatīvās pārvaldes principus).

Efektīvas pārvaldības gada balva veidota, lai publiskajā un privātajā sektorā notiktu informācijas apmaiņa par risinājumiem, kā ekonomiskās lejupslīdes laikā saglabāt uzņēmuma konkurētspēju un racionāli izmantot privātos, ES struktūrfondu, valsts un pašvaldību budžeta līdzekļus. Efektīvas pārvaldības un partnerības iespēju izvērtējums - tā ir makšķere tiem, kas domā par attīstību, bet nevis par pašsaglabāšanos.

Šogad pieteikumus balvas kandidātiem jāiesniedz līdz 15.oktobrim, elektroniski sūtot uz e-pastu: lddk@lddk.lv aizpildītu pieteikuma anketu, kas sagatavota atbilstoši nolikumam un kritērijiem un ir atrodama www.lddk.lv, www.mk.gov.lv mājas lapās. Sīkāku informāciju par pieteikuma formas aizpildīšanas kārtību un pasākuma norisi var uzzināt LDDK pa tālruni: 67225262, sūtot faksu: 67224469 vai e-pastu: lddk@lddk.lv.

Apbalvošanas ceremonija jau otro gadu notiks Efektīvas pārvaldības un partnerības foruma norises otrās dienas noslēgumā 31.oktobrī Maritim Park Hotel Rīga, Slokas iela 1.