Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Piešķir gadskārtējās Ministru kabineta balvas

Valsts kanceleja
28.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

28.oktobrī, Ministru kabineta sēdē pieņemts rīkojums „Par Ministru kabineta balvas piešķiršanu”.

Pieņemts Ministru kabineta Apbalvošanas padomes priekšlikums un piešķirtas gadskārtējās Ministru kabineta balvas.

Par nozīmīgu ieguldījumu dārzkopības zināšanu un inovatīvo tehnoloģiju izstrādē, ieviešanā un popularizēšanā Latvijā un ārpus tās robežām Ministru kabineta balva piešķirta Edītei Kaufmanei - Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājloceklei, bioloģijas zinātņu doktorei.

Par nozīmīgu ieguldījumu Latvijas tautsaimniecības attīstībā Ministru kabineta balva piešķirta: akciju sabiedrības „Latvijas Finieris” valdes priekšsēdētājam Uldim Biķim; akciju sabiedrības „Latvijas Finieris” Attīstības un investīciju sektora vadītājam, valdes loceklim Aigaram Veitmanam; akciju sabiedrības „Latvijas Finieris” padomes loceklim Andrim Pucēnam; akciju sabiedrības „Latvijas Finieris” padomes priekšsēdētāja vietniecei Monikai Ciulai un sabiedrības ar ierobežotu atbildību „Verems” valdes priekšsēdētājam Jānim Starim;

Par mūža ieguldījumu pārtikas zinātnes attīstībā un pārtikas speciālistu izglītošanā Ministru kabineta balva piešķirta pensionētam Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes profesoram, inženierzinātņu doktoram Pāvilam Zariņam.

Žurnāla „Dārzs un Drava” galvenajam redaktoram, goda doktoram bioloģijā Aldonim Vēriņam Ministru kabineta balva piešķirta par nozīmīgu ieguldījumu puķkopības attīstībā Latvijā;

Par nozīmīgu ieguldījumu mūsdienīgas, dinamiskas un starptautiski konkurētspējīgas Latvijas Nacionālās operas attīstībā Ministru kabineta balva piešķirta Andrejam Žagaram - Latvijas Nacionālās operas direktoram.

Ministru kabineta balva piešķirta Sandrai Lapiņai - Rīgas 1.slimnīcas galvenajai māsai, par nozīmīgu ieguldījumu veselības aprūpes pakalpojumu attīstībā.

1995.gada 8.augustā Ministru kabinets pieņēma lēmumu, ar kuru tika nodibināta Ministru kabineta balva par nozīmīgiem darbiem vai nopelniem demokrātiskas un tiesiskas Latvijas valsts attīstībā, saimnieciskajā vai sabiedriskajā darbībā vai citās valstij nozīmīgās jomās. Ministru kabineta balva ir naudas summa 5000 latu apmērā, Goda diploms un krūšu nozīme, to piešķir par darbiem, kas pabeigti iepriekšējā gadā, vai par nopelniem ilgākā laikposmā. No 1995.gada Ministru kabineta balvu pasniegta trīspadsmit reizes.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr.: 67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu