Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Efektīvas pārvaldības gada balvu iegūst VAS Latvijas Dzelzceļš, Nodarbinātības valsts aģentūra un Valmieras pilsētas dome

Valsts kanceleja
03.11.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Piektdien, 31.oktobrī Latvijas Darba devēju konfederācija un Valsts kanceleja pasniedza Efektīvas pārvaldības gada balvas VAS Latvijas Dzelzceļš, Nodarbinātības valsts aģentūrai un Valmieras pilsētas domei.

„Latvijas dzelzceļš” uzņēmumu kategorijā balvu saņēma par dzelzceļa nozares restrukturizāciju un koncerna pārvaldes modeļa izstrādāšanu. Savukārt Nodarbinātības valsts aģentūra valsts pārvaldes iestāžu kategorijā balvu saņēma par karjeras pakalpojumu sniegšana bezdarbniekiem, darba meklētājiem un citām bezdarba riskam pakļautām personām. Pašvaldību kategorijā balvu saņēma Valmieras pilsētas dome par pašvaldības apmeklētāju pieņemšanas centra darbību.

LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle: „Gada balva veltīta tiem, kas atrodas virsotnē vai ir mērķtiecīgā ceļā uz to. Šīs bronzas lauvas ir tiem, kas gatavi ne tikai ņemt, bet arī dot – investēt nākotnē, pilnveidot pakalpojumus, ievērot klientu un darbinieku intereses, kā arī gatavi sadarboties.”

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane uzsver, ka labas pārvaldības prakses veicināšana privātajā un publiskajā sektorā ir nozīmīga, lai rastu labākos risinājumus, kā efektīvi pārvaldīt organizācijas un veiksmīgi veidot attiecības ar sabiedrību un tās grupām ilgtermiņā. „Gada balvu pasniedzam tām organizācijām, kurām tas ir izdevies!”

Efektīvas pārvaldības gada balvas žūrija, izvērtējot iesniegtos pieteikumus, ņēma vērā sekojošus kritērijus - pakalpojuma vai stratēģijas ieviešanas sasaisti ar organizācijas darbības stratēģiju, tās attīstības vīziju un misiju, pakalpojuma komunikācijas politiku, pakalpojuma ieviešanas procesu un tā uzlabošanu, kvalitātes, finanšu un risku vadības sistēmu ieviešanas novērtējums, sasniegtos rezultātus un organizācijas ieguvumus ar labu pārvaldību ieviešot pakalpojumu.

Žūrijas specbalvu, no laikraksta „Lietišķā diena”, šogad saņēma uzņēmums RRB Celtniecība par pieteikumu - stratēģija – specializēties projektu vadībā, t.i., ģenerāluzņēmēja darbībā. Balvu pasniedza laikraksta „Lietišķā diena” redaktore Marta Rībele, uzsverot, ka ekonomikas lejupslīdes laikā, specializācija ir viens no risinājumiem, kā uzņēmumam saglabāt konkurētspēju. Pagājušajā gadā žūrijas specbalvu saņēma Nodarbinātības valsts aģentūra.

Uzņēmumu kategorijā Efektīvas pārvaldības balvai bija nominēti arī A/S "SEVERSTAĻLAT" par uzņēmumu grupas vadīšanas kapacitātes attīstību un SIA "GRIFS AG" par sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanas stratēģiju. Valsts pārvaldes kategorijā balvai bija nominēts sociālās aprūpes centrs ,,Mēmele’’ par personu ar smagiem garīga rakstura traucējumiem piesaisti pakalpojumu kvalitātes uzlabošanai un Vispārējās izglītības kvalitātes novērtēšanas valsts aģentūra (VIKNVA) par tās darbības un attīstības stratēģiju (2005. - 2008.). Pašvaldību kategorijā tika nominēta arī Jēkabpils dome par pašvaldības Kvalitātes vadības sistēmu un iekšējās informācijas sistēmu.

Efektīvas gada balvas tika pasniegtas LDDK un Valsts kancelejas rīkotajā Efektīvas pārvaldības un partnerības forumā, kurā piedalījās vairāk nekā 300 valsts pārvaldes, pašvaldību un uzņēmumu pārstāvji.

Sadarbības partneri: Swedbank, SIA Lattelecom, SIA NOKIA Latvija, SIA Komerccentrs Dati, SIA Izdevniecībai Dienas Bizness, AS Diena, SIA Nacionālā ziņu aģentūra LETA, Latvijas Pašvaldību savienība un Latvijas Lielo pilsētu asociācija.

 

Kontaktpersonas:
Agnese Alksne, LDDK korporatīvās pārvaldes eksperte
Tālr.: 7325169 vai 29443666 e-pasts: agnese@lddk.lv 

Laine Kučinska, Valsts kancelejas komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālr.: 67082905 vai 29457329 e-pasts: laine.kucinska@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu