Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Pasludināts rezultāts iepirkumā „Valsts konkurētspējas novērtējuma un ilgtspējīga valsts konkurētspējas uzraudzības modeļa izstrāde”

Valsts kanceleja
09.11.2010
print Nosūtīt
print Drukāt

Otrdien, 9.novembrī Valsts kancelejas iepirkumu komisija ir pieņēmusi lēmumu piešķirt līguma slēgšanas tiesības SIA „Stockholm School of Economics in Riga” publiskajā iepirkumā par valsts konkurētspējas uzlabošanu.

Iepirkuma mērķis ir veicināt Latvijas konkurētspēju, jo Latvijas kā mazas, atvērtas ekonomikas vienīgā iespēja izkļūt no krīzes ir eksportspējīgas produkcijas ražošana, ko iespējams nodrošināt tikai veicinot Latvijas valsts un tās uzņēmumu un to saražotās produkcijas konkurētspēju pasaules tirgos.

Valsts konkurētspējas atjaunošana ir izvirzīta par veicamo strukturālo reformu virsmērķi. Lai novērtētu Latvijas priekšrocības un trūkumus globālajā pasaules tirgū plānots veikt visaptverošu Latvijas un tās ekonomikas konkurētspējas novērtējumu un izstrādāt modeli pastāvīgai un ilgtspējīgai konkurētspējas monitoringa sistēmai – gan makro (politiskās un valsts pārvaldes institūcijas, sociālā infrastruktūra, makroekonomiskā politika), gan mikro līmenī (uzņēmumu attīstības pakāpes (sophistication), nozaru puduru jeb klasteru stāvoklis, uzņēmējdarbības vide).

Vienlaikus Latvijas konkurētspējas uzlabošanu par savu prioritāti ir noteicis Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (no Ministru prezidenta Valda Dombrovska ikgadējā ziņojuma Saeimai par Ministru kabineta paveikto un iecerēto darbību 2010.gadā „..Ekonomikas izaugsmes kontekstā tuvākajā nākotnē plānotie pasākumi...Pastāvīgas valsts konkurētspējas uzraudzības sistēmas izveide..”

Konkurētspējas modeļa izstrādei tiks piesaistīts šīs jomas pionieris un daudzu valstu un reģionu konkurētspējas novērtējumu autors, Hārvarda biznesa skolas fakultātes loceklis un pētniecības un administrācijas direktors, Eiropas biznesa skolas goda profesors un pasniedzējs, Āzijas Konkurētspējas institūta viesprofesors Kristiāns Ketels.

Līguma ietvaros jāizstrādā 5 novērtējumu un rekomendāciju ziņojumi, darbi veicami 14 mēnešu laikā, kopējā līgumcena 240 tūkstoši latu.

100% no Projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību. Aktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru.

Papildu informācija:
Saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 24.novembra noteikumiem Nr.1358 "Noteikumi par darbības programmas "Cilvēkresursi un nodarbinātība" papildinājuma 1.5.1.1.1.apakšaktivitāti "Atbalsts strukturālo reformu īstenošanai un analītisko spēju stiprināšanai valsts pārvaldē"" Valsts kanceleja īsteno Eiropas Sociālā fonda finansētu projektu „Atbalsts strukturālo reformu ieviešanai valsts pārvaldē”
Projekta mērķis ir sekmēt konkurētspējas paaugstināšanos, īstenojot efektīvu strukturālo reformu ieviešanu valsts pārvaldē, paaugstinot reformu plānošanas, ieviešanas un uzraudzības instrumentu kvalitāti, tostarp valsts pārvaldes darbinieku analītiskās spējas.
Projekta aktivitāšu metodoloģija sniedz ilgtermiņa ieguldījumu valsts konkurētspējas kāpināšanā, īstenojot valsts pārvaldes strukturālās reformas un paaugstinot valsts pārvaldes darbinieku analītiskās spējas.


Informāciju sagatavoja:
D.Valte
Valsts kancelejas
Politikas koordinācijas departamenta konsultante, tālr. 67082986
e-pasts: Dace.Valte@mk.gov.lv

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu