Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

LDDK un Valsts kanceleja aicina uzņēmējus, valsts iestādes un pašvaldības vienoties par funkciju audita rezultātu iedzīvināšanu

Valsts kanceleja
11.11.2010
print Nosūtīt
print Drukāt

25. – 26.novembrī, Radisson Blu Hotel Latvija, Elizabetes ielā 55, Rīgā, Latvijas Darba devēju konfederācija (turpmāk – LDDK) un Valsts kanceleja organizē konferenci „Labāks regulējums efektīvai pārvaldībai un partnerībai”.

LDDK un Valsts kanceleja aicina biznesa un darbinieku pārstāvjus, lēmumu pieņēmējus, valsts un pašvaldību iestāžu vadītājus, ekspertus, pētniekus un nevalstiskās organizācijas piedalīties konferencē un aktīvi paust savu viedokli par valsts un pašvaldības iestāžu savstarpējo sadarbību un sadarbību ar privāto sektoru, kā arī rast risinājumu nozaru diskusijās par valsts kontrolējošo iestāžu iespējām mazināt administratīvos šķēršļus uzņēmējiem.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane: „Valsts resursu efektīva izmantošana, sniedzot iedzīvotājiem kvalitatīvu funkciju pārvaldību un pakalpojumus, izmērāma ar kvalitatīvo rādītāju palīdzību. Kvalitāti ikvienā darbā ko darām ne vienmēr var sasniegt, ejot it kā taisnāko ceļu - mehāniski mazinot izdevumus, apstādinot noteiktus procesus, jāatrod ceļš, kurš sniedz atdevi ne tikai šodien, bet ilgtermiņā ir pieņemams sabiedrībai.”

LDDK ģenerāldirektore Elīna Egle: „LDDK un Valsts kanceleja jau ceturto gadu sadarbojas, lai veicinātu labas un efektīvas pārvaldības iedzīvināšanu publiskā un privātā sektorā. Gūstot atziņas viens no otra varam būt pārliecināti, ka organizācijas strādās kā precīzs, labi ieeļļots, nevainojami strādājošs mehānisms. Publiskam un privātam sektoram joprojām ir ko mācīties vienam no otra! Šajā unikālajā konferencē pulcēsim Latvijas atjaunotnē ieinteresētās puses, lai rastu kopīgus risinājumus, strādātu gudri un ar atdevi.”

Konferencē tiks apspriesti divi Valsts kancelejas veiktie funkciju auditi, kas līdz šim ir izsaukuši plašu rezonansi sabiedrībā - pētījums „Komersantu kontrolējošo institūciju darbības novērtējums” un „Izglītības iestādes kontrolējošo institūciju novērtējums. Pirmajā dienā - 25.novembrī, konferencē tiks runāts par audita kopējiem rezultātiem, ES pieredzi labas pārvaldības jautājumu risināšanā, uzstājoties Eiropas Komisijas Latvijā vadītājai Ivetai Šulcei. Paneļdiskusijās tiks uzklausīts ekspertu viedoklis par funkciju horizontālajiem problēmjautājumiem, kas iezīmējās auditu rezultātos, kā vāja savstarpējā sadarbība valsts institūcijās un pašvaldībās, un valsts sektora sadarbībā ar privāto sektoru.

Otrajā dienā konferences dalībnieki tiks aicināti diskutēt piecās darba grupās par nozaru kontrolējošajām iestādēm, kuras tika vētītas Valsts kancelejas funkciju auditā. Līdz ar to dalībniekiem būs iespēja detalizēti iepazīsties ar valsts pārvaldes argumentiem un pašvaldību argumentiem dažādu administratīvo šķēršļu piemērošanā šādās nozarēs: apstrādes, ķīmijas un farmācijas rūpniecības, transporta un pakalpojumu , tūrisma un pārtikas,; būvniecības un izglītības nozarēs.

Konference tiek rīkota ar Valsts kancelejas īstenotā Eiropas Sociālā fonda projekta „Administratīvā sloga samazināšana un administratīvo procedūru vienkāršošana” (identifikācijas numurs 1DP/1.5.1.2.0/08/IPIA/SIF/001) atbalstu. Konferences ilggadējie partneri - Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Mobilais Telefons, SIA, Lattelecom, SIA, Swedbank, A/S, Lursoft, SIA, Dienas Bizness, Nacionālo ziņu aģentūru LETA, u.c.

Dalībniekus lūdzam elektroniski nosūtīt pieteikumus līdz šā gada 24.novembrim uz e-pastu projektaasistents@mk.gov.lv. Lūdzam par sevi norādīt sekojošas ziņas:

- Vārds/Uzvārds

- Amats

- Organizācija

- E-pasts un kontakttālrunis

- 26.novembrī vēlos piedalīties nozaru diskusijā (atzīmēt vienu): Apstrādes, ķīmijas un farmācijas rūpniecība (1); Transporta un pakalpojumu nozare (2); Tūrisma un pārtikas nozare (3); Būvniecības nozare (4); Izglītības nozare (5).

 

Sīkāka informācija: www.lddk.lv, www.mk.gov.lv un partneru mājas lapās!

Konferences programma pieejama šeit!

 

Informāciju sagatavoja:

Agnese Alksne

Latvijas Darba deveju konfederacijas

Korporatīvās sociālās atbildības un komunikāciju eksperte

Advisor of CSR and Communications

Employers' Confederation of Latvia

 

Adrese/Address Vilandes 12 - 1, Riga, LV - 1010

Talr./Phone +371 67225162

Mob.tel./Cell +371 29443666

Fakss/Fax +371 67224469

www.lddk.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu