Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Atvieglo nosacījumus fizisko personu apvienībām iesaistīties daudzdzīvokļu māju siltināšanas projektos

Valsts kanceleja
06.01.2012
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 6. janvārī valdības darba grupa par ES fondu jautājumiem vienojās par risinājumiem, lai ES fondu aktivitātē daudzdzīvokļu māju siltināšanai varētu iesaistīties arī fizisku personu apvienības. Finansējuma saņēmējs varēs izmantot darījuma kontu kredītiestādē avansa maksājumu saņemšanai.

Kā informēja Ekonomikas ministrs Danielas Pavļuts, šīs aktivitātes popularitāte ievērojami pieaugusi un finansējums tiek veiksmīgi apgūts. Darba grupa atbalstīja Ekonomikas ministrijas un Finanšu ministrijas izstrādāto risinājumu, lai daudzdzīvokļu namu siltināšanas projektos varētu iesaistīties arī dzīvokļu īpašnieku kopība, kura ir fizisku personu apvienība, izmantojot trīspusējos darījuma konta līgumus. Šis risinājums un attiecīgie grozījumi Ministru kabineta noteikumos tiks virzīti izskatīšanai valdības sēdē.

Tāpat ES fondu darba grupā izskatīja vairākus aktuālus ar ES fondu projektiem saistītus jautājumus. Satiksmes ministrija informēja par statusu un virzību lielajos projektos. Ministri vienojās, ka Satiksmes ministrijai janvāra otrajā pusē valdībā jāiesniedz informācija par progresu valdības uzstādīto nosacījumu izpildē AS „Pasažieru vilciens” modernizācijas projektā.

Ministri vienojās veikt dziļāku izpēti par ES finansētajiem informācijas tehnoloģiju un komunikācijas projektiem, lai nodrošinātu projektu efektivitāti. Kā uzsvēra Ministru prezidents: „Šajos projektos jānodrošina objektīvs izmaksu novērtējums un projekta mērķa sasniegšana.” Šobrīd tiek meklēti risinājumi neatkarīgai izmaksu pamatotības novērtēšanai.

Darba grupa apsprieda arī Ekonomikas ministrijas pārziņā esošās kompetenču centru aktivitātes īstenošanas gaitu, konstatētās nepilnības un vienojās par risinājumiem aktivitātes tālākai virzībai.

Koalīcijas partiju Sadarbības padomes darba grupa par ES struktūrfondu un Kohēzijas fonda jautājumiem tika izveidota pēc premjera iniciatīvas, lai paātrinātu jautājumu virzību un lēmumu pieņemšanu Ministru kabinetā.

Zanda Šadre
Ministru kabineta preses sekretāre
+37129120742
+37167082919

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu