Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
Izdruka no tap.mk.gov.lv

Notiks lekcija par bijušo Latvijas Ministru prezidentu Marģeru Skujenieku

Valsts kanceleja
24.10.2012

Ceturtdien, 25.oktobrī, turpinot lekciju ciklu par neatkarīgās Latvijas Ministru prezidentiem, Valsts kanceleja rīko nākamo – par bijušo valdības vadītāju un zinātnieku Marģeru Skujenieku.

Lekcija notiks Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā Elizabetes ielas 57a nama 26.dzīvoklī, kur valstsvīrs dzīvojis laikā no 1919.gada līdz 1935.gadam un šobrīd tur iekārtots abu mākslinieku memoriālais dzīvoklis. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām ceturtdien plkst.18:00 lekciju vērot tiešraidē.

Lekcijā viesosies literatūrzinātnieks filoloģijas doktors Jānis Zālītis, kurš klātesošiem stāstīs par Skujenieku dzimtu, savukārt par M.Skujenieka darbības politiskajām šķautnēm skaidros vēstures doktors, Rīgas Stradiņa universitātes docents Valters Ščerbinskis. Būs arī unikāla iespēja dzirdēt Anitas Holcmanes teikto par bijušo premjeru, kura redzējusi pašu Marģeru Skujenieku.

Lekciju cikla mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par Latvijas vēsturi, nacionālajām vērtībām, t.sk., amatpersonu ieguldījumu valsts veidošanā un attīstībā. Lekciju cikls aizsākās septembrī un pirmā lekcija bija veltīta Valsts un Ministru prezidentam Kārlim Ulmanim.

Mediju iespējas: lekcijas sākums paredzēts plkst. 18:00, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā, Elizabetes 57a nama 26.dzīvoklī. Pasākumā laikā paredzēta TV/foto iespēja un mediju līdzdalība.

 

Laine Kučinska
Komunikācijas departamenta vadītāja
Tālrunis: 67082905, 29457329
E-pasts: laine.kucinska@mk.gov.lv