Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Pilnveidos Valsts administrācijas skolas iekšējo kontroles sistēmu

Valsts kanceleja
15.05.2013
print Nosūtīt
print Drukāt

Atbilstoši Valsts kontroles atzinumam un ieteikumiem par 2012.gadu Valsts kanceleja uzdevusi Valsts administrācijas skolai (VAS) pilnveidot un nodrošināt iekšējās kontroles sistēmu.

Lai nodrošinātu pārskatāmu un efektīvu finanšu sistēmas un procesu kontroli savā pārraudzības iestādē, tādējādi nodrošinot efektīvu valsts budžeta līdzekļu izlietošanu, jau no 2013.gada 2.janvāra Valsts kancelejai ir deleģēta VAS grāmatvedības uzskaites funkcija.

Līdz ar to ir pilnveidots saimniecisko darījumu norises atspoguļojums, nodrošinot salīdzināmu, savlaicīgu un pārskatāmu grāmatvedības uzskaiti, kā arī tiek pilnveidota grāmatvedības kontroles sistēma. Valsts kanceleja pašlaik nodrošina atbalsta funkcijas arī Pārresoru koordinācijas centrā.

2013.gadā VAS tiks pilnveidota iestādes darbības plānošana, kontroles vide, risku izvērtēšanas sistēma, kontroles pasākumi, informācija un saziņa, kā arī uzraudzība.

Valsts administrācijas skola ir tiešā valsts pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir nodrošināt ierēdņu un valsts pārvaldes darbinieku apmācības valsts pārvaldes profesionālās kvalifikācijas uzturēšanai. VAS ir Valsts kancelejas pārraudzības iestāde.

 

SIGNE ZNOTIŅA - ZNOTA
Ministru kabineta preses sekretāre
Tālr.: +371 28803639 / 67082919
E-pasts: Signe.Znotina@mk.gov.lv

 

 

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu