Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

2007.gadā Ministru kabinets saņēmis 5 tūkstošus vēstules

Valsts kanceleja
27.12.2007
print Nosūtīt
print Drukāt

2007.gada laikā Valsts kanceleja saņēmusi vairāk nekā 5000 fizisko un juridisko personu iesniegumus, no kuriem 3180 vēstules bija adresētas Ministru prezidentam, 1280 vēstules – Ministru kabinetam, bet gandrīz 600 vēstules – Valsts kancelejai.

Latvijas iedzīvotāji interesējušies par pensiju jautājumiem, tai skaitā lūguši palielināt pensiju apmēru, mainīt pensiju indeksēšanas kārtību, izteikuši priekšlikumus neaplikt pensijas ar nodokļiem. Saistībā ar koncepcijas projektu "Par izdienas pensiju piešķiršanu" saņemti arodbiedrību, nevalstisko organizāciju un fizisko personu priekšlikumi paplašināt to profesiju loku, kurās strādājošajiem var piešķirt izdienas pensiju.

Saistībā ar valdības sagatavotajām izmaiņām nekustamā īpašuma nodokļa aprēķināšanas kārtībā, saņemti daudzi lūgumi sniegt skaidrojumu par jauno kārtību un aicinājumi nepalielināt šo nodokli. Īpaši jāmin laikraksta „Jūrmalas nedēļa” organizētā akcija, kuras ietvaros valdībai tika adresēti 1106 Jūrmalas iedzīvotāju iesniegumi ar prasību pārskatīt nekustamā īpašuma nodokļa likmes kritēriju izvēli un kadastrālās vērtības bāzes noteikšanas metodiku, nepieļaut nodokļa apmēra pieaugumu vairāk nekā 5% no iepriekšējā gadā aprēķinātā.

Tāpat sabiedrības pārstāvji aktīvi paudoši gan atbalstu, gan arī kritiku par Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšanu, valdības sagatavotajiem priekšlikumiem inflācijas apkarošanai, darba samaksas paaugstināšanu, Nacionālās bibliotēkas celtniecību un koncertzāles projektu. Gandrīz 50 priekšlikumi Ministru kabinetā saņemti par novadu veidošanu administratīvi teritoriālās reformas ietvaros.

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu Valsts kanceleja pārrauga Ministru kabineta un Ministru prezidenta lietvedību. Valsts kancelejas Vēstuļu un apmeklētāju nodaļa sagatavo priekšlikumus par ienākošo vēstuļu virzību izskatīšanai Ministru prezidenta birojā, Valsts kancelejas struktūrvienībās, kā arī ministrijās un valsts un pašvaldību institūcijās.

2007.gadā iedzīvotāji aktīvi apmeklējuši arī Ministru kabineta mājas lapu – kopumā gada laikā reģistrēts 1 miljons 870 tūkstoši apmeklētāju jeb vidēji vairāk nekā 5 tūkstoši apmeklētāju dienā. Interaktīvā balsojumā par valdības mājas lapas aktuālo jautājumu piedalījušies 3917 apmeklētāji, savukārt 717 lietotāji reģistrējušies aktuālās informācijas saņemšanai savos e-pastos par tiesību aktu projektiem un valdības darba kārtības jautājumiem.


 

Ieva Aile
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta vadītāja
Tālr.: 67082902 / 29104676
E-pasts: Ieva.Aile@mk.gov.lv
www.mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu