Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Apstiprina Ministru kabineta instrukciju par institūciju darbības stratēģiju izstrādi, aktualizēšanu un novērtēšanu

Valsts kanceleja
30.06.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 30.jūnijā, Ministru kabinets apstiprināja instrukciju "Kārtība, kādā izstrādā, aktualizē un novērtē institūcijas darbības stratēģiju", kas definē galvenās institūciju darbības stratēģijas daļas, to saturu, padotības iestāžu stratēģiju saturu un apstiprināšanas procedūru, kā arī dokumenta aktualizēšanas un novērtēšanas kārtību.

Instrukcija paredz sasaistīt stratēģijas plānošanas ciklu ar vidēja termiņa budžeta plānošanu. Izstrādājot institūcijas darbību stratēģijas, aktivitātes un mērķi jāsasaista ar vidēja termiņa budžeta noteiktajiem mērķa "griestiem" katrai institūcijai.

Stratēģija jāaktualizē divas reizes viena plānošanas cikla laikā, un tā beigās jāveic stratēģijas novērtējums, kas kalpo par pamatu jaunās stratēģijas izstrādei, nodrošinot plānoto rezultātu un rezultatīvo rādītāju pēctecību. Stratēģijas plānošanas cikls ir trīs gadi un instrukcija nosaka, ka jaunais stratēģijas plānošanas cikls sākas 2010.gadā un ilgst līdz 2012.gadam. Tāpat instrukcija skaidro arī augstākās institūcijas un tās padotības iestāžu lomu stratēģiskajā plānošanā un citus jautājumus.

Valsts kancelejas direktores vietniece valsts pārvaldes attīstības un politikas koordinācijas lietās Baiba Pētersone atzīst, ka līdz šim vairāki jautājumi, kas saistīti ar institūciju darbības stratēģijām, nav noteikti stratēģiskās plānošanas sistēmas ietvaros: „Šī instrukcija valsts pārvaldē nodrošinās vienotu pieeju stratēģiskās plānošanas dokumentu izstrādei.”

Vienlaikus Ministru kabineta sēdē apstiprināti arī Ministru kabineta noteikumi "Grozījumi Ministru kabineta 2002.gada 12.marta noteikumos Nr.111 "Ministru kabineta kārtības rullis"", kas paredz to Ministru kabineta kārtības ruļļa nodaļu un apakšnodaļu precizēšanu, kas attiecas uz institūcijas darbības stratēģiju.

 

Liena Muraškina
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082976, mob.: 26300702
Liena.Muraskina@mk.gov.lv, www.mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu