Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija „Palīdzi palīdzēt!”

Valsts kanceleja
10.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Trešdien, 15.oktobrī, Ministru kabinetā jau ceturto reizi visas dienas garumā notiks valsts pārvaldes darbinieku asins ziedošanas akcija „Palīdzi palīdzēt!”. Pasākumu rīko Valsts kanceleja sadarbībā ar Veselības ministriju un Valsts asinsdonoru centru.

Dalību akcijā pieteicis rekordliels valsts pārvaldes darbinieku skaits – 561 cilvēks no Valsts kancelejas, Ministru prezidenta biroja, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, visām ministrijām un to padotības iestādēm, kā arī no īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem. Lai nodrošinātu visu donoru uzņemšanu, atsevišķas ministrijas (Ārlietu, Labklājības, Ekonomikas un Finanšu) Valsts asinsdonoru centrs apmeklēs līdz novembra sākumam.

Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane atzīst, ka ir pārsteigta un gandarīta par milzīgo valsts pārvaldes darbinieku atsaucību. „Pārsteidzošs ir lielais cilvēku skaits – ja pērn asinsdonoru akcijā pieteica dalību ap 300 cilvēkiem, tad šogad brīvprātīgo skaits pārsniedzis 550. Esmu lepna par to, ka Latvijas 90. jubilejas gadā valsts darbinieku sirdis ir atsaucīgas līdzcilvēkiem un ticu, ka šī atsaucība nemazināsies!”

Akcijas ietvaros pie Ministru kabineta uzplauks arī Siržu dārzs – Rīgas Tehniskās universitātes studentes Elīnas Krastiņas savāktā zīmējumu kolekcija ar dobelnieku, jelgavnieku un arī rīdzinieku zīmētām sirdīm. Siržu dārzs atgādinās par to, cik svarīgi ir savas asinis nodot kādai citai sirsniņai, kam tās ir ļoti vajadzīgas. Simboliski savus siržu zīmējumus kolekcijai pievienos arī daļa no akcijas donoriem. Piemēram, Valsts kancelejas direktore G.Veismane, veselības ministrs Ivars Eglītis, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, īpašo uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Oskars Kastēns, Īpašu uzdevumu ministra elektroniskās pārvaldes lietās sekretariāta vadītājs Juris Jansons, Bērnu un ģimenes lietu ministrijas valsts sekretāre Iveta Zalpētere, kā arī Ministru prezidenta biroja pārstāvji.

Mediju ievērībai!

Pulksten 11:00 Ministru kabineta 2.stāvā (pie Zaļās zāles) paredzēta TV un foto iespēja un akcijas dalībnieku tikšanās ar žurnālistiem.

Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri nav akreditēti darbam Ministru kabinetā, lūdzam pieteikt caurlaidi Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā pa tālruni: 67082828 vai 67082976.

 

Liena Muraškina
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082976, 26300702

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu