Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Diskutēs par aktuāliem praktiskiem starptautisko līgumu piemērošanas jautājumiem

Valsts kanceleja
27.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

30. un 31.oktobrī Rīgā, notiks starptautiska konference „Par starptautisko publisko līgumu tiesībām: teorija un prakse“, kuras tēma ir – aktuālie praktiskie starptautisko līgumu piemērošanas jautājumi. Konferencē atklāšanas uzrunu teiks tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš.

Ministru prezidents Ivars Godmanis uzsver: „šī konference sev līdzi nes izglītojošu mērķi. Starptautiskie līgumi ir moderno starptautisko attiecību stūrakmens. Katrs no tiem savā veidā palīdz sasniegt starptautisko tiesību pamatmērķi, jo pareizai starptautisko līgumu izpratnei un piemērošanai ir nozīme valsts prestiža celšanā, kā arī tās lomas nostiprināšanai starptautisko diplomātisko attiecību arēnā.”

Konferences mērķis ir sekmēt Latvijas investīciju vides pievilcību ārvalstu investoriem. Starptautiskās investīciju aizsardzības tiesības balstās uz divpusējiem un daudzpusējiem starptautiskajiem līgumiem. To pareiza un precīza piemērošana ir priekšnoteikums, lai veidotu ārvalstu investoru pārliecību par valsts gatavību un spēju saņemt un aizsargāt ārvalstu investīcijas.

Vienlaikus konferencē būs iespēja Latvijas speciālistiem papildināt teorētisko zināšanu bāzi, uzzināt citu valsti pieredzi starptautisko publisko līgumu jautājumos, tādējādi ne vien stiprinot valsts pārvaldes juridisko kapacitāti, bet arī gūstot jaunas idejas jaunās likumdošanas bāzes Latvijas starptautisko publisko attiecību regulēšanai izstrādei.

Konferencē ar referātiem uzstāsies starptautiski pazīstami ārvalstu zinātnieki un praktizējoši juristi – Entonijs I.Osts (Anthony I.Aust), Ulfs Linderfalks (Ulf Linderfalk), Endrjū B.Lovenšteins (Andrew B.Loewenstein), ANO Juridiskā departamenta Līgumu nodaļas vadītāja Annebeta Rozenbūma (Annebeth Rosenboom), kā arī citi starptautisko tiesību speciālisti.

Konferenci organizē Valsts kanceleja kopā ar saviem sadarbības partneriem: Ārlietu ministriju, Tieslietu ministriju, Aizsardzības ministriju, Ventspils brīvostas pārvaldi, valsts akciju sabiedrību „Starptautiskā lidosta „Rīga““ un zvērinātu advokātu biroju „Kļaviņš&Slaidiņš/Lawin“.

Masu plašsaziņas līdzekļu pārstāvju ievērībai!!!

Tie masu plašsaziņas līdzekļi, kuri vēlas piedalīties konferences darbā un atspoguļot tās norisi, lūdzam informēt Valsts kancelejas Komunikācijas departamentu, pa tālr. 67082922, 67082828 vai 29241016. Konference notiks 30. un 31. oktobrī, viesnīcā „Reval Hotel Latvija“.

 

Aivis Freidenfelds
Ministru kabineta preses sekretārs
Tālr. 67082922/29241016
E-pasts: prese@mk.gov.lv 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu