Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Uzņēmēji un ierēdņi diskutē par publiskās pārvaldes produktivitātes attīstību

Valsts kanceleja
30.10.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 30.oktobrī Rīgā tika atklāts Latvijas Darba devēju konfederācijas un Valsts kancelejas organizētais „Efektīvas pārvaldības un partnerības forums”. Foruma galvenā uzmanība tika veltīta iespējamiem risinājumiem valsts pārvaldes produktivitātes celšanai, diskutējot par starptautisko pieredzi, kā arī iepazīstoties ar Latvijas efektīvākajiem uzņēmumiem, labākajām publiskās pārvaldes institūcijām un pašvaldībām.

Foruma mērķi atklāšanas uzrunā raksturoja Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane: „Sabiedrībā ir nobriedis pieprasījums valsts pārvaldei kļūt efektīvākai. Ir svarīgi diskutēt par risinājumiem, kā atbildēt uz sabiedrības pieprasījumu un pielāgoties ekonomiskai situācijai Latvijā un pasaulē.” G. Veismane uzsvēra, ka sadarbība ir atslēgas vārds turpmākai valsts izaugsmei. „Sadarbojoties ar privāto sektoru, mēs spēsim pārdzīvot pašreizējo recesiju. Valstij nav jādara tās lietas, ko efektīvāk var izdarīt privātais sektors,” teica G. Veismane.

Forumā tika apspriestas publiskās un privātās partnerības priekšrocības. Eiropas Biznesa konfederācijas BusinessEurope prezidents Ernests Antuāns Sejērs (Ernest-Antoine Seillière) atzīmēja: „Publiskā un privātā partnerība uzlabo pakalpojumu kvalitāti, nodrošina ātrāku pielāgošanos ekonomikas procesiem un lielāku kontroli pār publiskajiem izdevumiem.” E. A. Sejērs aicināja nojaukt barjeras, kas kavē publiskās un privātās partnerības izmantošanu publiskās pārvaldes uzlabošanā.

Runājot par publiskās un privātās partnerības attīstību Latvijā, LDDK prezidents Vitālijs Gavrilovs pauda nostāju, ka aktīvai attīstībai traucē uzticības deficīts. „Uzticība, atklātība un procesa caurspīgīdums ir priekšnoteikums patiesam dialogam starp publisko un privāto sektoru,” teica V. Gavrilovs.

Rīt, 31. oktobrī foruma dalībnieki tiek aicināti aktīvi paust viedokli četrās paneļa diskusijās:

  • „Publiskā un privātā partnerība – ekonomikas stimuls”
  • „Ārpakalpojumi un iepirkumi – efektivitāte un pieejamība”
  • „Publisko pakalpojumu transformācija” - E-pārvaldība – solījumi vai realitāte?
  • “Sadarbība un partnerība – pašvaldība” - Kā ieinteresēt pašvaldību piesaistīt biznesu?

Foruma noslēgumā LDDK un Valsts kanceleja pasniegs Efektīvas pārvaldības gada balvu. Balvai varēja pieteikties valsts pārvaldes iestādes, pašvaldības un uzņēmumi. Balva – bronzas lauvas statuja tiks pasniegta labākajiem labas pārvaldības un korporatīvās pārvaldības piemēriem trijās kategorijās.

 

Zanda Šadre
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. 6-7082919 / 2-9120742
E-pasts: zanda.sadre@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu