Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valsts kanceleja svin 90 gadu jubileju

Valsts kanceleja
19.11.2008
print Nosūtīt
print Drukāt

Rīt, 20.novembrī, tikai pāris dienas pēc Latvijas valsts proklamēšanas svētkiem, savu deviņdesmito dzimšanas dienu svin arī Valsts kanceleja.

Lai arī atsevišķs dokuments par Latvijas Pagaidu valdības kancelejas izveidošanu nav atrodams, par Valsts kancelejas dzimšanas dienu tiek uzskatīts 1918.gada 20.novembris, kad Pagaidu valdības kancelejas pārvaldnieka amatā darbu sāka Dāvids Rudzītis.

Gadu gaitā nemainīgs palicis Valsts kancelejas galvenais uzdevums – nodrošināt Ministru kabineta darbu. Tomēr klāt nākuši vairāki jauni uzdevumi – vienotas valsts politikas plānošana un īstenošana, valsts pārvaldes attīstības politikas veidošana, valdības komunikācijas politikas izstrāde un ieviešana, valsts interešu pārstāvniecība starptautiskās tiesvedības procesos un citi.

Atzīmējot nozīmīgo jubileju, otrdien, 25. novembrī, novērtējot Valsts kancelejas pirmā direktora Dāvida Rudzīša būtisko ieguldījumu Valsts kancelejas un Ministru kabineta darbā, Valsts kancelejas bibliotēkā tiks atklāts D.Rudzīša portrets.

Savukārt trešdien, 26.novembrī, Valsts kancelejas telpās tiks organizēts svinīgs svētku pasākums, kura ietvaros Valsts kancelejas darbinieki atskatīsies uz vēsturiskajiem notikumiem, svētku uzrunu teiks Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane, kā arī bijušie Valsts kancelejas direktori. Godinot pirmskara Latvijas Valsts kancelejas vadītājus, pasākumā ar savām atmiņām dalīties aicināts pirmā Valsts kancelejas direktora D.Rudzīša dēls Dainis Rudzītis, kā arī ilggadējā Valsts kancelejas direktora vietnieka un direktora vietas izpildītāja Roberta Bulsona meita Ruta Lāce.

Līdz gada beigām Ministru kabineta ēkā iespējams aplūkot Valsts kancelejas vēsturei veltīto izstādi „Valsts kancelejai – 90”, kura atspoguļo Valsts kancelejas izveidošanas sākumposmu un darbību līdz 1940.gadam, kā arī Valsts kancelejas darbību pēc Latvijas neatkarīgas atjaunošanas. Tāpat ikviens interesents var iepazīties arī ar izdoto bukletu „Valsts kancelejai – 90” par Valsts kancelejas vēsturi, tās vadītājiem un iestādes darbību. Buklets interesentiem ir pieejams Valsts kancelejas mājas lapā sadaļā Aktuāli/ Informatīvie materiāli (http://www.mk.gov.lv/lv/aktuali/vkinformacija/).

 

Liena Muraškina,
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr.: 67082976, 26300702
Liena.Muraskina@mk.gov.lv, www.mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu