Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Par iepirkumu Eiropas Sociālā fonda projektu ietvaros

Valsts kanceleja
20.11.2009
print Nosūtīt
print Drukāt

Valsts kanceleja š.g. 19.novembrī izsludināja atklāto konkursu "Kontrolējošo institūciju darbības novērtējums" (Iepirkuma identifikācijas numurs MK VK 2009/26 ESF, sīkāk: http://www.mk.gov.lv/lv/vk/valsts-iepirkums/iepirkums20000/).

Iepirkums tiek izsludināts, lai veiktu komersantus un izglītības iestādes kontrolējošo institūciju darbības novērtējumu. Šis novērtējums nepieciešams, lai identificētu kontrolējošo iestāžu radītās administratīvās barjeras, izvērtētu iespēju samazināt kontrolējošo institūciju īstenoto darbību intensitāti, novērstu kontrolējošo institūciju funkciju dublēšanos u.tml.
 
Iepirkums tiek izsludināts Valsts kancelejā uzsāktā Eiropas Sociālā fonda projekta „Administratīvā sloga samazināšana un administratīvo procedūru vienkāršošana” (turpmāk – Projekts) ietvaros. Projekta ieviešanas mērķis ir administratīvo procedūru vienkāršošana un administratīvā sloga samazināšana, tādējādi uzlabojot valsts pārvaldes sniegto pakalpojumu kvalitāti un pieejamību, kā arī paaugstinot valsts pārvaldes efektivitāti.

85% no Projekta finansē Eiropas Savienība ar Eiropas Sociālā fonda starpniecību un 15% Latvijas valsts budžets. Aktivitāti administrē Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu.  Projekta kopējais finansējums ir 1 062 742,95 LVL (no kuriem 85% jeb 903331,51 LVL ir ESF līdzfinansējums), un tas tiks īstenots laikā līdz 2014.gadam.

Vairāk par projektiem iespējams uzzināt Valsts kancelejas mājas lapā:
http://www.mk.gov.lv/lv/valsts-parvaldes-politika/ES-projekti-valsts-parvaldes-attistibai/

Papildus informācija: Valsts kanceleja, sākot ar 2007.gadu, ir iesaistījusies struktūrfondu apguvē Latvijā, un tās pārziņā ir jauna Eiropas Savienības finansēta prioritāte - Administratīvā kapacitātes stiprināšana. Šīs jaunās prioritātes mērķis ir publiskās pārvaldes kvalitātes un efektivitātes uzlabošana, kura sasniegšanā ir iesaistītas ne tikai valsts pārvaldes iestādes, bet arī pašvaldības, sociālie partneri un nevalstiskās organizācijās (Papildus informāciju var skatīt http://www.mk.gov.lv/lv/esstrukturfondi/, kā arī Valsts stratēģiskajā ietvardokumentā 2007. – 2013.gadam un Darbības programmā „Cilvēkresursi un nodarbinātība”).
 

D.Valte, 67082986
Dace.Valte@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu