Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Valdības namā atklāj foto izstādi Latvijas dizaina atbalstam

Valsts kanceleja
20.03.2012
print Nosūtīt
print Drukāt

„Latvijas dizains ir viena no lietām, kas bez vārdiem spēj pastāstīt par valsti!” Ar šādu pārliecību otrdien, 20.martā, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis atklāja foto izstādi „Lietosim Latvijas dizainu!” valdības namā.

Projekta mērķis ir paust atbalstu un popularizēt Latvijas modes mākslinieku un interjera dizaineru darbus. Tajā iesaistījās valsts augstākās amatpersonas – premjers, ministri, Valsts kancelejas, Latvijas Institūta un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras vadība.

Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane: „Latvijas dizains nav tikai saražotās produkcijas apjoms, procentpunkti iekšzemes kopproduktā vai darba vietas. Tās ir arī skaistas lietas, pozitīvas emocijas un lepnums par Latvijas sasniegumiem!”

Savukārt apavu zīmola “ZoFa” īpašniece Elīna Dobele norādīja, ka veids, kā atbalstīt Latvijas dizainu, ir lietot to ikdienā. „Patiess saviļņojuma brīdis man ir tad, kad latvietis atnāk pie manis un nopērk apavus”.

Izstādē aplūkojamas 16 lielformāta fotogrāfijās, kas tapušas ar fotogrāfa Jāņa Deinata un stilistes Agneses Kleinas atbalstu. Bildēs galvenā loma „Mint” mēbelēm, „Znak” tapetēm, „ZoFa” apaviem, „Maffam Freeform” krēslam, Natālijas Jansones un Aleksandra Pavlova tērpiem, „Rijada” skapītim, „Nordic Genuine” planšetdatora makam, „ArsTela” šallei, „ART Bag” velosipēda somai, „Orgamint” gultas veļai un „MammaLampa” stāvlampai.
 
Interesenti foto izstādi „Lietosim Latvijas dizainu” Ministru kabinetā var apskatīt 20. – 23.martam un 11. – 26.aprīlim, iepriekš piesakoties pa tālruni 67082924 vai sūtot e-pastu uz maija.lace@mk.gov.lv. Fotogrāfijas būs iespējams aplūkot arī tirdzniecības centrā „Galerija Centrs” no 26.marta līdz 10.aprīlim.

Fotogrāfijas no izstādes atklāšanas pasākuma pieejamas šeit: http://bit.ly/GBMUyG.

Video no atklāšanas pasākuma šeit: http://www.youtube.com/watch?v=KydFd49MAV0

Virtuālā foto izstāde apskatāma šeit: http://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157629671184211/

 

ILZE EIDA
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālrunis: 67082902, 26533905
E-pasts: ilze.eida@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu