Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Projektos plāno ietaupīt līdz 15% budžeta

Valsts kanceleja
20.03.2012
print Nosūtīt
print Drukāt

Ar Valsts kancelejas atbalstu kopš 2007.gada apstiprināti jau 240 Eiropas Sociālā fonda līdzfinansēti projekti, kurus īsteno valsts iestādes, NVO un sociālie partneri. To mērķis - samazināt pārvaldes procesu administratīvo slogu, uzlabot publisko pakalpojumu kvalitāti un veicināt sabiedrības līdzdalību. Tādējādi paredzēts ietaupīt 10-15% valsts un pašvaldību budžeta.

Par to otrdien, 20.martā, Valsts kancelejas eksperti informēja Saeimas deputātus. Ietaupījumu plānots panākt, pilnveidojot publisko pakalpojumu sistēmu. „Tiks pārskatīti aptuveni 1500 publiskie pakalpojumi valsts centrālajā un pašvaldību līmenī. Līdz ar to dokumentu plūsmas un tam patērējamie resursi samazināsies vismaz par ceturtdaļu,” akcentēja Eiropas Savienības struktūrfondu departamenta vadītāja Solvita Gulbe sarunā ar Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas deputātiem.

Atbalstāmie projekti aptver dažādas aktivitātes. Piemēram, lai samazinātu administratīvo slogu dažādās jomās, pērn veikta virkne izmaiņu normatīvajā bāzē. Tostarp, ieviesti grozījumi, kas atvieglo komercdarbības uzsākšanu, nekustamā īpašuma reģistrāciju, elektrības pieslēgšanu, maksātnespējas procesu. Turklāt vienkāršotas darba atļauju un uzturēšanās atļauju pieprasīšanas procedūras, nodrošināta pārvaldes iestāžu informācijas apmaiņa un tās patiesuma apliecināšana elektroniski.

Tāpat 24 pārvaldes iestādēs ieviesta kvalitātes vadības sistēma un 57 pašvaldībās radīti priekšnosacījumi dažādu ES projektu sekmīgai īstenošanai. „Izveidotas Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvniecības reģionos, vairāk kā 80 biedrības un nodibinājumi visā Latvijā iesaisti publisko pakalpojumu sniegšanā un politikas plānošanā,” informēja S.Gulbe.

Valsts kanceleja sadarbībā ar Sabiedrības integrācijas fondu no 2007. līdz 2013.gadam īsteno Eiropas Sociālā fonda aktivitātes, kas vērstas uz administratīvo šķēršļu samazināšanu, publisko pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu un sabiedrības līdzdalības spēju stiprināšanu dažādu politiku īstenošanā. To kopējais finansējums ir vairāk nekā deviņi miljoni latu. Dažādās īstenošanas stadijās ir 240 NVO, valsts institūciju un pašvaldību projekti. Daži jau sasnieguši savus rezultātus, citi norisinās, savukārt citi vēl iecerēti.

Prezentācija „Valsts kancelejas administrēto Eiropas Sociālā fonda līdzfinansēto aktivitāšu finansējuma apguve 2007.-2013.gada plānošanas periodā, prognozētā apguve līdz 2015.gadam, sasniegtie rezultāti” pieejama šeit.
 
Papildu informācija par Valsts kancelejas administrētajām aktivitātēm un projektu īstenošanas procesā sasniegtajiem rezultātiem: http://www.mk.gov.lv/lv/esstrukturfondi/rezultati/eizdevumi/

 

Diana Germane
Valsts kancelejas
Komunikācijas departamenta konsultante
Tālr. +371 67082922
E-pasts: Diana.Germane@mk.gov.lv
http://twitter.com/brivibas36
www.flickr.com/photos/valstskanceleja

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu