Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Seši kultūras ministri atklāj Muzeju nakti valdības namā

Valsts kanceleja
20.05.2012
print Nosūtīt
print Drukāt

Atstājot savas plaukstas nospiedumu uz audekla, Muzeju nakti Ministru kabinetā atklāja Valsts kancelejas direktore Elita Dreimane, kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende un pieci bijušie kultūras ministri.

E.Dreimane, sveicot klātesošos atgādināja, ka zilā ir cerību krāsa. Tie ir sapņi par to, kāda būs Latvija, kāda tās nākotne un novēlēja visiem interesantu Muzeju nakti. Kultūras ministre Ž.Jaunzeme-Grende sacīja, ka vārds muzejs tulkojumā no grieķu valodas ir mūzu māja un aicināja ietērpt savu radošumu krāsās un būt radošiem savai Latvijai.

Bijusī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte Muzeju nakti nosauca par kultūras sazvērestību pret dzīves pelēcību un atgādināja: „Jo vairāk kultūras, jo mēs paši būsim labāki”.

Kādreizējais kultūras ministrs Rihards Pīks aicināja latviešus celt savu pašapziņu un novēlēja vairāk vienam otru uzslavēt, pateikt labos vārdus. Savukārt Ingūna Rībena mudināja baudīt pavasari, kad viss stiepjas pretī debesīm, pretī saulei un aicina visus stiprāk turēties pie garīguma un kultūras vertikāles, nosaucot Muzeju nakti par vienu no tās zariņiem.

Muzeju nakts laikā Ministru kabineta apmeklētājus sagaidīja Jāņa Anmaņa radošā darbnīca, kurā apmeklētājiem bija iespēja gleznot savu Latviju, savas cerības un sapņus. Apskatei bija atvērta nesen atjaunotā Ministru kabineta Zaļā zāle, kur ikdienā strādā valdība. Interesenti varēja aplūkot nesen atklāto J.Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas direktora Jāņa Ziņģīša gleznu izstādi „Latvijas sajūta” un tikties ar mākslinieku klātienē. Muzeju nakts laikā darbojās arī īpašā „Cerību pastkaste”, kurā valdības nama apmeklētāji bija aicināti atstāt vēstījumu par savām cerībām un sapņiem, kas saistīti ar dzīvi, ģimeni un Latvijas nākotni.

Gleznošanu Muzeju naktī atbalsta „Vivacolor” krāsas.

Fotogrāfijas no atklāšanas pasākuma pieejamas: http://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157629801371318/

 

ILZE EIDA
Komunikācijas departamenta vadītāja vietniece
Tālrunis: 67082902, 26533905
E-pasts: ilze.eida@mk.gov.lv


Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu