Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Papildināta Ministru prezidenta padomnieku komanda

Valsts kanceleja
16.02.2012
print Nosūtīt
print Drukāt

Saskaņā ar Saeimas šodien, 16. februārī, vienbalsīgi pausto piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2012. gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei, Ministru prezidenta Valda Dombrovska padomnieku komandai pievienosies ārlietu eksperte Alise Balode, kas Ministru prezidentu konsultēs ES lietās.

Šāds lēmums pieņemts atbilstoši Ārlietu ministrijas priekšlikumam, lai, ņemot vērā aizvien pieaugošo sadarbības intensitāti starp ES un Latviju, nodrošinātu efektīvu Latvijas sagatavošanos ES prezidentūras pārņemšanai 2015. gada 1. janvārī, šajā procesā iesaistot Latvijas augstākās amatpersonas, nodrošināt operatīvu lēmumu pieņemšanu, kā arī sabiedrības un nevalstisko organizāciju līdzdalību lēmumu sagatavošanā.

A.Balode atbildēs par premjera sadarbību ar ES Padomi, Eiropas Komisiju un citām ES institūcijām, kā arī iesaistīsies diskusijās par nākamo ES finanšu perspektīvu no 2014.-2020. gadam. Tāpat viens no A.Balodes būtiskākajiem uzdevumiem būs Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā (ES) plānotās vadības padomes darba organizēšana ciešā sadarbībā ar Latvijas prezidentūras ES Padomē sekretariātu un pārējām iesaistītajām pusēm, tostarp, ierēdņiem Briselē un citu valstu partneriem, lai nodrošinātu Latvijas sagatavošanos visaugstākajā līmenī ES prezidentūrai.

A.Balodei ir vairāk nekā 15 gadu pieredze ārlietu jomā, un līdz šim viņa ieņēma Ārlietu ministrijas Eiropas departamenta Vispārējo lietu nodaļas padomnieces amatu. A.Balode specializējusies ar ES saistītajos jautājumos, piedaloties arī pie Latvijas pievienošanās ES sagatavošanas un vairākus gadus strādājot Latvijas patstāvīgajā pārstāvniecībā ES Briselē. A.Balode bija viena no trim Latvijas pārstāvēm, kas piedalījās sarunās par 25 ES dalībvalstu līguma izstrādi par fiskālās disciplīnas nostiprināšanu ES.

Savukārt no 8. februāra par Ministru prezidenta padomnieci ārējās ekonomiskās sadarbības koordinācijas jautājumos kļuvusi Baiba Sējāne. B.Sējāne ieguvusi juridisko izglītību, vairākkārt papildinājusi zināšanas dažādos kursos ASV un Eiropā, iepriekš bijusi UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas locekle, starptautiskās sadarbības jautājumos konsultējusi vairākus ministrus un Eiroparlamenta deputātus. No 2010. līdz 2011. gadam B.Sējāne ieņēma ārlietu ministra biroja vadītāja amatu.

Ņemot vērā aizvien augošo nepieciešamību mērķtiecīgi atbalstīt Latvijas uzņēmumu ekonomiskos sakarus ar ārējiem tirgiem, B.Sējānes uzdevums būs sadarbības organizēšana ar valsts institūcijām, LTRK, LDDK, kā arī citām uzņēmēju apvienībām, lai Ministru prezidenta ārlietu aktivitātēs vēl mērķtiecīgāk iesaistītu Latvijas uzņēmējus un sniegtu tiem atbalstu eksporta veicināšanā, jaunu tirgu apguvē un sadarbības partneru piesaistē. Pašlaik tiek gatavota Ministru prezidenta vizīte uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem, Kataru un Kuveitu, kur premjeram līdzi dosies arī virkne Latvijas uzņēmēju, kuri vēlas uzsākt vai paplašināt savu sadarbību ar šīm valstīm.

Premjera ārlietu padomniece Solveiga Silkalna no 1. marta līdz 31. augustam atradīsies bērna kopšanas atvaļinājumā. Viņas prombūtnes laikā šos pienākumus pildīs Ārlietu ministrijas Starptautisko organizāciju nodaļas vadītājs Klāvs Sniedze. K.Sniedze izglītojies Latvijas Universitātē, Līdsas universitātē Lielbritānijā un Tafta universitātē ASV, un ārlietu jomā strādā kopš 1992. gada, specializējoties drošības politikas un starptautisko organizāciju jomās.

Līdz ar to Ministru prezidenta birojā šobrīd strādā pieci štata padomnieki – juridiskā padomniece, ārlietu padomniece, padomnieks kultūras un politikas plānošanas jautājumos, padomniece ES lietās un padomniece ārējās ekonomiskās sadarbības koordinācijas jautājumos.


Papildu informācija:
Mārtiņš Panke
Ministru prezidenta preses sekretārs
Tālr.: +371 67082865 / +371 26556965
E-pasts: Martins.Panke@mk.gov.lv

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu