Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Ministru prezidenta jaunumi
Ministru prezidenta funkcijas
Ministru prezidenta birojs
Ministru prezidenta vadītās padotības iestādes
Ministru prezidenta vadītās padomes un darba grupas
Ministru prezidenta runas
Ministru prezidenta ziņojumi
Ministru prezidenta pateicības un atzinības
Ministru prezidenta foto galerija
Latvijas Republikas Ministru prezidenti
Ministru prezidenta viesu grāmata
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidenta Valda Dombrovska uzruna Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku galvenajā sv.Misē, 2009.gada 15.augustā, Aglonā

print Nosūtīt
print Drukāt

Lai ir slavēts Jēzus Kristus!
(Mūžīgi mūžos slavēts!)

Godātais Valsts prezidenta kungs!
Jūsu Eminence!
Ekselences!

Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētku dalībnieki, svētceļnieki un visi klātesošie! Aglonas bazilika jau sen ir kļuvusi par vienu no nozīmīgākajām katoļu svētvietām Eiropā. Šeit ik gadu augusta vidū pulcējas ticīgie no daudzām pasaules valstīm. Arī es ar patiesu prieku šogad braucu uz Aglonu, lai būtu kopā ar jums visiem šajos skaistajos ticības un lūgšanu svētkos.

Šobrīd, kad vai ik dienu dzirdam vārdu „krīze”, tieši ticības un uzticēšanās atgūšana būs viens no svarīgākajiem nosacījumiem, kas ļaus mums pārvarēt laicīgās grūtības, pretī gūstot ļoti nepieciešamas mācības un iemantojot jaunas atziņas.

Ir svarīgi, ka izeju no šī brīža situācijas meklējam ne tikai finansiālajā, bet arī morāli ētiskajā plaknē. Lai pārvarot eksistenciālas problēmas, nostiprinātu tautas garu.

Tautas gara atdzimšana būs noteicošs faktors, lai mēs kopīgiem spēkiem veiktu reformas ne tikai savā valstī, bet arī savā apziņā un domāšanā. Šī krīze ir sekas mūsu maldiem un tam, ka esam dzīvojuši tā, kā to nedrīkstējām atļauties. Tikai apzinoties un saprotot savas kļūdas, mēs varam doties tālāk.

Ir pienācis laiks nopietni pārdomāt tos mērķus, kas mūsu valstij ir patiesi prioritāri un nozīmīgi. To pieprasa mūsu prāta un gara ekoloģija. Nebaidīšos teikt, ka mūsu valsts tautsaimniecībai turpmāk ir jābalstās uz ētiskiem principiem, tai ir jāspēj pieņemt nesavtīguma un „dāvināšanas loģika”, nedomājot par personīgo ieguvumu.

Viens no svarīgākajiem mūsu valsts atjaunošanās stūrakmeņiem būs vienotība. Tāda vienotība, kādu redzam stiprās un ticīgās ģimenēs. Un tādu ģimeņu šodien Aglonā noteikti ir tūkstošiem. Tādēļ vēlos pateikties visiem tiem, kas savus bērnus audzinājuši stiprā ticībā un dziļā savstarpējā saticībā, jo šie cilvēki neapjuks un nezaudēs dzīves pamatvērtības pat vissmagākajos pārbaudījumos!

Šajā brīdī aicinu Jūs visus aizlūgt arī par Latvijas valsts attīstību. Tādu attīstību, ko Pāvests Benedikts XVI savā enciklikā „Caritas in Veritate” ir nosaucis par virzošo spēku, kurā „mīlestība tiek balstīta patiesībā”. Tādēļ es visiem klātesošajiem, kā arī visiem Latvijas iedzīvotājiem gribu novelēt, lai šis vadmotīvs mums palīdz justies kā vienai ģimenei, kas cenšas īstenot taisnību un mieru mūsu pašu zemē. Mīlestība patiesībā, kas ir galvenais mudinošais spēks katra cilvēka un visas cilvēces turpmākai attīstībai.

Paldies par Jūsu ticību un lūgšanām!

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu