Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Ministru prezidenta jaunumi
Ministru prezidenta funkcijas
Ministru prezidenta birojs
Ministru prezidenta vadītās padotības iestādes
Ministru prezidenta vadītās padomes un darba grupas
Ministru prezidenta runas
Ministru prezidenta ziņojumi
Ministru prezidenta pateicības un atzinības
Ministru prezidenta foto galerija
Latvijas Republikas Ministru prezidenti
Ministru prezidenta viesu grāmata
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Ministru prezidenta Valdis Dombrovska runa par godu Viņa Emincences Visaugstisvētītā Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra arhiereja hirotonijas 20.gadskārtai

print Nosūtīt
print Drukāt

Jūsu Eminence, Visaugsti svētītais Aleksadr, Rīgas un visas Latvijas metropolīt!
Cienījamās Eminences un Ekselences!
Cienījamie pareizticīgie!
 
Latvijas Pareizticīgo baznīcai ir vēsturiska diena. Tā ir īpaši nozīmīga ikvienam pareizticībai piederīgam cilvēkam, ikvienam kristietim.
 
Šī diena, kad Rīgas un visas Latvijas metropolīts Aleksandrs svin 20.gadadienu, kopš iesvētīts svētkalpotāja kārtā, ir apliecinājums tam, ka Latvijas Pareizticīgo saimei ir visu cienīts un atzīts vadītājs, kam ticīgie uzticas un seko.

Tādēļ atļaujiet man izteikt Jums atzinību par to, ka visos šajos gados esat spējis saglabāt Latvijas Pareizticīgo baznīcas vienotību un ar savu piemēru pievērst cilvēkus baznīcai, kristīgajai ticībai un kalpošanai.
 
Pateicos Jums par atbalstu, ko baznīca ir sniegusi un turpina sniegt cilvēkiem, kuri nonākuši grūtībās, stiprinot un iedvesmojot, kas ir jo īpaši nozīmīgi šajā – ticības un pārbaudījumu laikā. Kristīgās baznīcas autoritāte sabiedrībā ir ļoti augsta. Baznīcā teiktajam vārdam ir liela vērtība un cilvēku uzticība, par ko jāizsaka vislielākā atzinība arī Jums personīgi – Visaugsti svētītais Aleksandr!

Novēlot turpināt vēl daudzus gadus pildīt šo īpašo - svēto misiju, atļaujiet Jums pasniegt atzinības rakstu par ieguldījumu Latvijas Pareizticīgo baznīcas un visas sabiedrības vienotības veicināšanā!

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu