Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Jaunumi
Par diskusiju dokumentiem
Valsts kancelejas diskusiju dokumenti
Kontakti
Līdzdalības iespējas
Praktiski padomi
Iniciatīva „Labākais līdzdalībā”
Noderīgi resursi
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Noteikta sabiedrības līdzdalības kārtība attīstības plānošanas procesā

print Nosūtīt
print Drukāt

25. augustā Ministru kabineta sēdē pieņemti Valsts kancelejas sagatavotie Ministru kabineta noteikumi „Sabiedrības līdzdalības kārtība attīstības plānošanas procesā”, kas nosaka vienotu kārtību, kādā sabiedrība iesaistāma attīstības plānošanas procesā, sekmējot plašāku un aktīvāku sabiedrības līdzdalību valsts un pašvaldību lēmumu pieņemšanā, kā arī paaugstinot lēmumu kvalitāti un atbilstību sabiedrības vajadzībām un interesēm.

Ministru kabineta noteikumos aprakstīti sabiedrības līdzdalības veidi un noteikta kārtība atsevišķu sabiedrības līdzdalības veidu – darba grupu, publisko apspriešanu un sabiedrisko apspriežu – organizēšanā un informēšanā par tiem, kā arī veids, kā tiek apkopoti sabiedrības līdzdalības pasākumu rezultāti.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka, uzsākot attīstības plānošanu, institūcijas pienākums ir apzināt sabiedrības mērķgrupas, kuras ietekmēs attīstības plānošana, un sekmēt to līdzdalību. Noteikumi nosaka vienotu paziņojuma formu, kas ietver informāciju par attīstības plānošanas procesu un sabiedrības līdzdalības iespējām. Paziņojums tiek publicēts Valsts kancelejas (tiešās valsts pārvaldes iestāžu attīstības plānošana) vai Reģionālās attīstības un pašvaldības lietu ministrijas (pašvaldību un plānošanas reģionu attīstības plānošana) mājās lapās.

Ministru kabineta noteikumus izstrādāja darba grupa, kurā līdz ar ministriju pārstāvjiem piedalījās arī daudzu nevalstisko organizāciju - Neatkarīgās policistu arodbiedrības, Latvijas Bērnu foruma, Latvijas Pilsētu savienības, Jūrmalas pilsētas iedzīvotāju konsultatīvās padomes, biedrības sabiedriskai iniciatīvai „CIVITAS”, Latvijas Pilsoniskās alianses, biedrības „Latvijas Literatūras centrs”, Talsu novada fonda pārstāvji. Ministru kabineta noteikumi tika apspriesti Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda padomē un Valdības komunikācijas koordinācijas padomē.

Papildus informācija - Ministru kabineta mājas lapā.

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu