Latvijas Republikas Ministru kabineta tiesību aktu projekti
A A A
Aktualitātes
Par Zolitūdes traģēdijas jautājumiem
Mazinām slogu kopā!
Infografikas
Tiešraides
Gada pārskats - Latvijas valstij piederošie aktīvi
Vispārpieejamie dokumenti saistībā ar a/s "Parex banka" pārņemšanas procesu
Kalendārs
Vakances
Aktuālais jautājums
Informatīvie materiāli
Seko mums
Saziņa
Kontakti

Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Tālrunis: 67082800
e-pasts: vk@mk.gov.lv

Tālākai apstiprināšanai virza Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2011.-2017.gadam

Veselības ministrija
16.06.2011
print Nosūtīt
print Drukāt

Šodien, 16.jūnijā, valsts sekretāru sanāksmē tālākai apstiprināšanai valdībā virzītas Sabiedrības veselības pamatnostādnes 2011.-2017.gadam.

Jau ziņots, ka Sabiedrības veselības pamatnostādņu mērķis ir saglabāt, uzlabot un atjaunot Latvijas iedzīvotāju veselību, pagarināt paredzamo mūža ilgumu, mazinot atšķirību starp vīriešiem un sievietēm, un padarīt pēc iespējas veselīgus nodzīvotos dzīves gadus. To plānots panākt, uzlabojot slimību profilaksi un palielinot veselības veicināšanas lomu, kā arī attīstot veselības aprūpes pieejamību un kvalitāti.

Kā norāda veselības ministrs Juris Bārzdiņš: „Laikā, kad sabiedrība ir kļuvusi īpaši aktīva līdzdalībniece valsts politiskajos procesos, sabiedrības veselībai kā ilgtermiņa valsts attīstības pamatnosacījumam ir jābūt jautājumam, kuru risina visaugstākajā līmenī. Dokumenta virzīšana tālākai apstiprināšanai valdībā nozīmē, ka jaunajā stratēģijā vēl ir iespējams veikt zināmas korekcijas, papildinot jau esošo pasākumu plānu. Tādēļ aicinu sabiedrību būt aktīvai, sniegt savus priekšlikumus un raudzīties, lai ietekme uz sabiedrības veselību būtu mēraukla visiem pieņemtajiem lēmumiem.”

Atgādinām, ka Sabiedrības veselības pamatnostādnēs 2011.-2017.gadam kā viens no galvenajiem sabiedrības veselības politikas pamatprincipiem ir izvirzīts – veselība visu nozaru politikās. Tas paredz, ka citām nozarēm, institūcijām un organizācijām jābūt iesaistītām un līdzatbildīgām sabiedrības veselības saglabāšanā un uzlabošanā, jo ir virkne tādu veselības riska faktoru (ekonomiskie, sociālie, kultūras, vides u.c.), kuri atrodas ārpus veselības nozares ietekmes.

VM preses sekretārs
Oskars Šneiders
Tālrunis: 67876008; 26378959;
E-pasts: prese@vm.gov.lv

 

Atpakaļ  Uz augšu  Uz sākumlapu  Nosūtīt priekšlikumu